EN

Xiaomi predstavil Mi Note - skvelý výkon aj spracovanie, atraktívna cena

 
Čínska spoločnosť Xiaomi predstavila novú vlajkovú loď, ktorou je smartfón Mi Note. Špecifikácie špičkové, spracovanie na vysokej úrovni a cena, ktorá nezruinuje váš rozpočet.

Xiaomi avizoval už nejakú dobu, že chystá čosi veľké. Tá udalosť konečne nastala a na svete sú dva nové smartfóny Mi Note a Mi Note Pro, ktoré predstavujú vlajkové lode tejto spoločnosti. Mi Note je prístroj s pomerne veľkým 5,7" displejom s FullHD rozlíšením, ktorý kryje ochranné sklo Gorilla Glass 3. Sklo nájdeme na celej prednej a dokonca aj zadnej strane prístroja. Predné sklo nesie označenie 2.5D čo znamená, že sklo je jemne zakrivené. 
 
 
Ku kvalitnému a odolnému spracovaniu prispieva aj kovový rám. Smartfón je hrubý iba 6,95mm a Xiaomi jasne pripomína, že je štíhlejší ako iPhone 6 Plus, ktorý je hrubý 7,1mm. Vo vrecku vás ťažiť príliš nebude nakoľko váži iba 161g. Spoločnosť patrične konštrukciu vyzdvihuje a odolnosť prezentuje aj na videu, na ktorom telefón vystavuje testom.
 
 
V útrobách nájdeme 4-jadrovú SoC Snapdragon 801 s taktom 2,5GHz, ktorá obsahuje grafickú časť Adreno 330. RAM je zastúpená vo veľkosť 3GB a o fotky je tiež dobre postarané. Tie zostrojíte zadným 13Mpx fotoaparátom so snímačom Sony IMX214 so svetelnosťou f/2.0. Vhod príde aj optická stabilizácia a dvojtonový LED blesk od Philips. Vpredu si našiel miesto 4Mpx fotoaparát.
 
 
Smartfón pojme 2 SIM karty naraz a ponúkne aj pokročilejšiu audio výbavu. Vďaka vstavenému prevodníku ESS ES9018K2M a zosilňovaču OPA1612 od Texas Instrument si budete môcť vychutnať 24-bitový/192KHz zvuk. Tomu všetkému dodáva potrebnú šťavu Li-ion batéria s kapacitou 3000mAh s možnosťou rýchleho nabíjania cez QuickCharge 2.0.
 
 
Čo sa týka operačného systému tým by mal byť Android 5.0 Lollipop s Xiaomi nadstavbou MIUI 6.0. Nakoniec už len cena. Tá je u modelu so 16GB úložiskom stanovená na 2299 čínskych juanov (asi 315€), model so 64GB kapacitou bude drahší asi o 70€.
 
Zdroj: phonearena
 
Komentáre (3)
tono123456789
atraktívna cena by bola 12 eur. nie 315.
IPHONE SPERM
No oproti iphonsracke je ta cena velmi zaujimava
sphx
Taktiez aj oproti Samshitu a htc
Pridať nový komentár
TOPlist