EN

Chystané zľavy a novinky od Intel-u

Na apríl má Intel pripravené nové štvorjadrové procesory ako aj zlacnenie tých súčasných. Pozrieme sa aj na plány na najbližšie mesiace.Ako je to u Intel-u už zvykom, takmer v pravidelných intervaloch znižuje ceny svojich procesorov a sem tam sa pridá aj nejaký ten nový model. Najbližšie nás čaká takáto akcia v apríli, konkrétne 19-ho.

Vtedy sa oficiálne dostanú do predaja dva nové štvorjadrové procesory a cena štyroch ďalších sa posunie smerom dole. Ako rýchlo sa zmeny prejavia aj u nás sa nechajme prekvapiť, doteraz to však bolo takmer ihneď.



Pribudne štvorjadrový procesor s 4MB L2 cache, 1333MHz FSB zbernicou na takte 2,66GHz a to v klasickej 95W ako aj úspornej 65W verzii. Úsporný model sa pritom dostane pri uvedení na terajšiu cenovú úroveň Q8200S.



Posledný májový deň nás čaká nádielka nových procesorov, na platforme LGA1366 zrejme terajšie modely Core i7 965XE a Core i7 940 vystriedajú procesory Core i7 975XE a Core i7 950. Rodinu Core2Duo obohatí nový E7600 na takte 3,06GHz, objavuje sa aj Pentium Dual-Core so značením prevyšujúcim súčasnú sériu E5000 - model E6300. Tu ale zrejme došlo k nejakej chybe zo strany serveru DigiTimes ktorý správu priniesol, pretože je málo pravdepodobné, že by Intel použil názov E6300 na dva procesory (prvý E6300 bol Core2Duo s 65nm jadrom Conroe/Allendale).



V lete sa zas budú konať iba zľavy, a to u jedného štvorjadrového procesora a štyroch lacnejších dvojjadrových:





Zdroj: DigiTimes
Komentáre (7)
MaRtQoO
E5300/400 vyzerá pekne :)
emporio
CO znamena pri Quad procesoroch to S ? Nikdy pred tym som to nevidel. Inak pekne zlavy.
Toman
ze je to model s DTP 65W (normal je 95W)
minotaurus84
"Ako rýchlo sa zmeny prejavia aj u nás sa nechajme prekvapiť, doteraz to však bolo takmer ihneď." Mne sa skor zda, ze posledné aspon 2 vlny zlacnovania (u AMD aj intel) sa u nas neprejavili vobec, a tak to bude asi aj teraz, predajcovia to budu veselo ignorovat..."vsak je kriza, tak co..."
perimaster
no lebo sme Slovaci, kazdy sa chce nabalit a najlepsie je balit sa co najrychlejsie, VITAJ DOMA
lycan
,intel zlacni o nejakych par $ a ani to sa u nas neprejavy :(
Gudas
Ale prejaví, vždy to tak bolo, treba to sledovať ;-)
Pridať nový komentár
TOPlist