EN

Windows 7 OEM Master Key unikol, crack je už na svete

Na web unikla aktivovaná OEM verzia Windows 7 Ultimate, z ktorej bol "vyextrahovaný" kľúč, ktorý je zároveň tzv. Master Key - teda dá sa ním aktivovať akýkoľvek Windows 7 Ultimate. Crack na seba dlho nenechal čakať...Nový operačný systém od Microsoftu - Windows 7, sa počas svojho vývoja dostal na web takmer v každej verzii. Naposledy to bola "už takmer RTM" verzia s číslom build-u 7600.
Konečná RTM verzia (teda v podstate finálna) bola ohlásená Microsoftom minulý týždeň.

Čo sa ale dalo skôr či neskôr očakávať - unikla na verejnosť aj táto verzia, a to hneď aktivovaná OEM s logom firmy Lenovo. "Leakol" to teda niekto z ich zamestnancov, pričom najprv sa kompletný ISO obraz Ultimate verzie Windows 7 objavil na čínskych diskusných fórach.

Tento ISO obraz operačného systému o chvíľu už mali v rukách ľudia zaoberajúci sa reverzným inžinierstvom, ktorí získali zo súboru boot.wim OEM-SLP kľúč a OEM aktivačný certifikát. Ukázalo sa tiež, že Windows 7 používa rovnaký systém digitálneho podpisu ako Windows Vista.

S týmito dátami sa už potom veľmi jednoducho vytvoril tzv. OEM crack, ktorý je schopný aktivovať akúkoľvek Ultimate verziu Windows 7. OEM aktiváciu používajú výrobcovia počítačov na predinštalovanie na svoje PC, systém po nainštalovaní už netreba aktivovať.
Tento crack údajne už funguje a dá sa ním obísť aj kontrola legálnosti, alias Windows Genuine Advantage validation.



Nastáva teraz teda zaujímavá situácia, keď crack na operačný systém je dostupný skôr, ako samotný operačný systém.

Unikanie pracovných verzií Windows 7 pre Microsoft nebol až taký veľký problém, no tento posledný leak je už problémom závažným. V podstate má firma niekoľko možností - zmeniť OEM master key, zmeniť systém podpisu alebo pridať druhý aktivačný kľúč pre neskoršie verzie. Všetky možnosti by však skomplikovali situáciu pre OEM partnerov, keďže tí už začali pracovať s poskytnutou RTM verziou Windows 7.
Nakoniec teda možno Microsoft nezakročí nijak.



Zdroj: Neowin
Komentáre (20)
amd64
dlho to netrvalo :-)
Sl4y3Ro_O
ako vzdi
tOMAN
no ale to sa chlapci teda nenadreli... okopcili len to co dakto davno vymislel pre vistu.... davam 3/10 a trvalo im to dlho... RTM tu je tu 10 dni.....
Marfy
Ešte pred vydaním tu sú cracknuté verzie... Kam to speje? :)
baqq
no najlepsie nech to uz nechaju tak :)
pEpinko
Nemozem povedat ze by ma to prekvapilo... Kto chce si Win kupi aj tak, kto nie... nuz ten by sa mal nad sebou zamysliet.
Ulakursall
dost dobre, ze este nieje win ale je uz crack :D to vazne nema chybu
Frosty
a to jaky zmysel malo cracknut skor ako to vide sak teraz to mozu zabalit a dat tam iny kluc a budu musiet vymyslat novy a este aj crack
Frosty
inac windows 7 zabera viac RAMky ako XP ?
Snake
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=87&p=550558#p550558
Paine15
Windows 7 zabera cca asi 650-850mb ale zalezi co ma naistalovane a co prave robis
LuccasS
s takym indexom by som sa moc nechvalil :)
Archon
Takže officialne je len 7100 stale na Download ?
Archon
nevenujem sa tomu až tak , a po forach sa mi to fakt nechce hladať .
JeffoneoN
no mne zabera 850-1GB ALE mam 64bit a vypnuty ukladanie pagefile na HDD
jarri
moj Windows 7 RC 7100 64bit zabera 1200MB. co myslite?nechaju ten kluc tak?mohli by to tak uz nechaj.trochu idiocke od nich,ze tam pouzili Windows Vista security... aka verzia je RTM?
prepelica
idiotske by od nich bolo keby to nenechaju tak jak to je...naco by potom vypustali na svet system s opajcovanym zabezpecenim, vedeli ze tu ochranu hned zlomia, tak preco by sa mali zapodievat s niecim co uz je uvarene
axis
pEpinko: Zamysliet by sa mal nad sebou Mrkvosoft - cena retail v strednej europe 250 Eur zatial co americania si mohli win7 v predpredaji kupit za 50 Dolarov (mimochodom aktualny kurz 1 Euro = 1,4 $) 2 Frosty: To sa neda povedat tak jednoducho - v niektorych momentoch mi win7 32 bit zabera len +- 450 MB RAM = cisto system + antivir + par blbosti na pozadi.
Michal Bajánek
ako volakedy povedal hovorca od mrkvakov: je nam jedno kolko uzivatelov (mimo firmy) pouziva nelegalny OS, podstatne je to ze ho pouzivaju. Neverim tomu ze keby taka spolocnost chcela tak si vymyslia naozaj dobry ochrany system. mrkvaci dobre vedia ze nemozu moc buchat po nelegalnosti inac dostanu sancu free OS
makroelektro
Podla mňa sú všetky ochrany na hry a os a všetko ostatne zbytočne.Len do toho valia peniaze.Keď si niekto zmysli že chce taky OS,taku hru,take pluginy na všetko su keye a firmy hackerou nikdy neporazia.takže asi takyto mam na to ja nazor.
Pridať nový komentár
TOPlist