EN

ASUS predstavil svoje nové Radeony

ASUS čoskoro príde na trh s kartami ATI Radeon série HD 5000 s nereferenčným chladením. Dnes boli tieto karty predstavené, tak sa na ne poďme pozrieť.Nová rada začína modelom EAH5770 CUcore, ktorý má 800 shader procesorov taktovaných na 850 MHz a 1GiB GDDR5 pamäte na frekvencii 4,8 GHz pripojenej cez 128-bit zbernicu. Disponuje chladičom vraj tvarovaným do podoby ladičky a tichým ventilátorom.



ASUS EAH5770 CUcore


Vo vyššej cenovej hladine je EAH5830 DirectCU s 1220 stream procesormi na frekvencii 800 MHz a 1GiB 4,5GHz GDDR5 pamäte a 256-bit zbernicu. Chladič je zaujímavý. Ako názov napovedá, pouzitá je technoléogia priameho dotyku jadra s, v tomto prípade, dvomi 8 mm heatpipe.



ASUS EAH5830 DirectCU


Nasledujú EAH5850 DirectCU a EAH5850 DirectCU TOP s 1440 stream procesormi, ktoré bežia na 725 MHz, resp. 765 MHz. Obe karty majú opäť 256-bit zbernicu a 1GiB GDDR5 pamäte pracujúcej s frekvenciou 4 GHz, resp. 4,5 GHz. Chladič je rovnaký ako pri EAH5830.



ASUS EAH5850 DirectCU TOP


A na koniec najvýkonnejšie modely EAH5870 a EAH5870 TOP. Tie majú, ako už asi viete, 1600 stream procesorov, 256-bit zbernicu a 1GiB GDDR5 pamäte. Takty sú 850 MHz a 4,8 GHz pre bežný model a 900 MHz a 4,9 GHz pre pretaktovaný model TOP. Chladič je podobný referenčnému, a teda vyfukuje teplý vzduch von zo skrine, čomu určite napomáha aj šípka na plastovom kryte karty.



ASUS EAH5870 TOP


Ak vás nové grafiky ASUS, určené pre náročnejších užívateľov a hráčov, zaujali, čoskoro si ich budete môcť kúpiť v aj v našich obchodoch. Počítajte ale s tým, že oproti referenčným modelom si budete musieť priplatiť.

Zdroj:
TCM
Komentáre (15)
Bamma_boy
"a teda vyfukuje teplý vzduch von zo skrine, čomu určite napomáha aj šípka na plastovom kryte karty." "napomáha"? ak tomu tá šípka napomáha? skôr napovedá ;->
M1ch4l
skus pochopit vtip :)
materik
to len mne, ci aj vam pride ten design kariet strasne lacny?
klaboor
materik: nie si sam....mne to tiez pride na prvy pohlad lacne......neviem mozno com uz zvyknuty na referencne chladenie kde sa vzduch prehana cez kartu priamo von....karta je kompletne v puzdre a preto vo mne budi dojem high endu :)
marcell
tie chladice na mna posobia dost nespolahlivo.Okrem toho jednu Asus kartu uz doma mam a viem isto ze Asus uz nikdy viac.
Tonci20
co mas na nej zle ked si nespokojny? mam doma 3 asusky a 100% spokojnost...
Fragrance
No moja asuska zatial veteranka slúži 100% len ma občas vytáča že sa slušne prehrieva a keď je fan na 100% hučí ako krava :).....Ale inak uplna spokojnosť :)
Rozok
podla mna ta 5870 vyzera celkom fajn
stemar
Dnes boli predstavene a ako to ze alza uz 5770 cucore predava, dokonca ma na nu akciu, nie je to skorsia verzia?
landrower
"Chladič je podobný referenčnému, a teda vyfukuje teplý vzduch von zo skrine, čomu určite napomáha aj šípka na plastovom kryte karty." tak to je fakt husta hlaska :D
miso2911
to skôr tento clanok je neaktualny lebo naozaj alza tu 5770 uz predava a ja si idem dneska prave pre nu a je to to iste takze urcite to neni nejaka ina verzia :) potom sa podelim o skusenosti s nou ale ohladom chladica nie lebo ten pôjde aj tak dole
stemar
a kde si kupil?
miso2911
ved v tej alze :) uz ju mam doma len este cakam na zdroj a disk takze este neni zapojena
stemar
tiez ju planujem kupit, zdroj uz mam. Ja zas cakam na peniaze :-)
window
<p>Vans Classics Old Skool – Coconut Shell.</p> <p>In a creative creation, <strong><a href="http://www.hijordan.com/air-jordan-23-c-23.html">air jordan retro 23</a></strong> has designed this pair of <strong><a href="http://www.hijordan.com/air-jordan-6-c-6.html">air jordan retro 6</a></strong> as part of their Coconut Shell Pack. The low top designs feature a variety of materials, including brown suede on the toe, midfoot and tongue areas, all of which sport white contrast stitching. <strong><a href="http://www.hijordan.com/air-jordan-11-c-11.html">air jordan retro 11</a></strong>-colored accenting is shown along the shoe as well, in places such as the checkered patter along the sides, shoe laces, and leather strip which runs the length of the <strong><a href="http://www.hijordan.com/air-jordan-13-c-13.html">air jordan retro 13</a></strong> shoe. Finishing off the checkerboard look is a dark blue hue.Look for these now at select Vans accounts. </p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>
Pridať nový komentár
TOPlist