EN

Nové verzie web prehliadačov, ich podiel na trhu

Svetlo sveta uzreli nové testovacie verzie najpopulárnejších web prehliadačov, posledné štatistiky ukázali klesajúci podiel Internet Explorer-a, Chrome naďalej prudko stúpa.Posledné dni priniesli aktualizácie testovacích verzií u štvorice najrozšírenejších web prehliadačov. Internet Explorer 9 vyšiel v novej preview verzii 2, kde sa vývojári sústredia hlavne na rýchlosť a GPU akceleráciu, Opera 10.54 sa nesie v znamení opráv chýb, podobne ako Firefox 3.6.4 beta3, Chrome 5.0.375.29 beta pridáva HTML5 funkcie ako je geolokácia, drag-and-drop funkcionalitu v gmail-i či App Cache, Adobe Flash Player je už integrovaný.

Sťahovať a testovať môžete z týchto odkazov:

Internet Explorer preview 2
Opera 10.54 (Windows, MacOS, Linux)
Firefox 3.6.4 beta 3
Google Chrome 5.0.375.29 beta (Windows, MacOS, Linux)


Zaujímavá je tiež správa organizácie Net Applications, ktorá zverejnila štatistiku používania web prehliadačov na trhu. Internet Explorer sa dostal pod hranicu 60%, čo je rovnaký podiel aký mal IE 4 pred jedenástimi rokmi. Najviac si prilepšil Chrome od Google, a to práve na úkor IE - s podielom takmer 7% predehol Safari od Apple, a skoro trojnásobne aj Operu (2,3%). Mozilla Firefox si drží stabilne pozíciu dvojky, so skoro štvrtinovým podielom (24,59%).



Na záver aktuality malá "pikoška", vývojári Google Chrome testovali rýchlosť svojho prehliadača, no trocha neštandardne:

Komentáre (25)
panasonic650
Chrrome sa mi paci ale nechapem preco sa mi pravidelne kusne na strankach alza.sk.... zasekne sa sem tam aj na inej ale tam najcastejsie,... jednoducho ju nenacita celu a stale pise ci xhcem cakat
FoxWear
tak ja mam predvoleny chrome a ako sekundarny prehliadac mam operu a nemozem si stazovat
mapplec
panasonic -> mne nerobi nic take.. skus reinstall
Ondro1
Chrome sa rýchlo spúšťa. Ale prečo, pre podrbaného psa, môj mrdnutý chrome pri 50Mbitps načíta jednu debilnú stránku 5s, pokiaľ sa mu to vôbec podarí na prvý krát, pokiaľ nenačíta pol minúty a aj tak nevypíše "Ale nie! Prehliadaču kokot skurvený vymrdaný chrome sa nepodarilo načítať stránku". Neverím, že má pc.sk polmínútové výpadky 100x za deň...
mapplec
rychlost internetu zavisi od roznych faktorov, mozes mat mat net s downom aj 1tb/s a najrychlejsi prehliadac na svete .. pokial ma server stranky pomale pripojenie, mas to uplne jedno ;)
Ondro1
mapplec: pomelé pripojenie NA GOOGLE?!!!! Robí to všade, wiki, panoramio, pc.sk, skyscrapercity, youtube, czshare, lamer, facebook, rapidshare, dokonca aj GOOGLE!!
crux2005
a odozva?
mapplec
jaj.. hmm tak potom je chyba pravdepodobne fakt v chrome ak ti to nerobi v inych.. reinstall si skusal? ak j tak kasli na chrome ;)
Ondro1
nie, reinstall som neskúšal, radšej som ho prestal používať
prepelica
asi mas volaco dodžubkane mne stranky nacita behom pol sekundy ;)
FoxWear
teda vyvojari google chrome maju zaujimave napady na test rychlosti prehliadaca :D:D:D
Snake
Operaci: where is your god now? :)
annfokker
hotovy time warp :)
mapplec
sam pouzivam chrome a som dost spokojny.. firefox, opera su tiez dobre prehliadace, ale nezdaju sa mi byt take "fresh" ako chrome ( no mozno este safari ) :) ten integrovany flash je good napad.. jedine co mi na nom vadi (chrome) je ze nema nieco ako FF ked vypnete prehliadac okno so stahovanim vam stale bezi.. v minulosti to este bolo tak ze vam bez upozornenia vyplo :D.. teraz nastastie to uz doplnili..
mapplec
inak dost originalny testing..
matelkoxxl
no tak po zhliadnuti toho videa idem skusit ten chrome :-) zatial mam operu 10.54...
crux2005
snake chce vyprovokovať ďalšiu flame war... len nechápem, prečo neakceptuješ, ak niekto iný používa Operu.
ikon
had odplaz sa ..... pouzivam operu a aj budem
4brunco
opera je dobry browser aj firefox, ale chrome je hold rychlejsi
matelkoxxl
tak zasa taky obrovsky rozdiel v opere 10.54 a chrome som nezaznamenal...ostavam u opery,ma vsetko co potrebujem...napr. u chrome som nenasiel blokovanie reklam...mozno niekde hlbsie v nastaveniach...
Gudas
Nie, na blokovanie reklám treba plugin, rovnako ako na Firefox-e.
Hgi
Já to prostě nechápu, jak na tom IE může bejt pořád tak dobře? Neustále dominuje na poli prohlížečů, přitom je to naprosto nestabilní a otřesně naprogramovaný odpad, který je plný nejrůznějších výjimek nerespektující naprosto žádné programátorské kvóty a standardy.
mano8
nuz co dodat... blazni :D
window
Nike Toki ND Medium – Grey Blue Sapphire The nike jordan 1 has been seeing plenty of action as of late, and just off the heels of the release of the black / volt colorway, nike jordan 4 has released a new version to select accounts including 21 Mercer Street. This time around, the unique design sports a grey nubuck upper along with white and nike jordan 5 blue accents, including the piping, shoe lacing holes, and midsole ribbing. How doe these compare to past colorways we’ve previewed?
http://www.jui…
Nové verzie web prehliadačov, ich podiel na trhu | pc.sk
Pridať nový komentár
TOPlist