SK

Quechua Phone - smartfón do divočiny

Na trhu už máme viacero mobilných zariadení odolných voči drsnému zaobchádzaniu. Spoločnosť Quechua dáva do obehu ďalší.

Quechua je známa predajom oblečenia a zariadení týkajúcich sa turistiky. Spoločne s francúzkou firmou Archos uviedli na trh Quechua Phone. Smartfón od spoločnosti Quechua má 5" displej a je plne pogumovaný. V testoch si vyslúžil certifikáciu IP54, ktorá ho síce nestavia do úplne top odolných zariadení, ale určite vydrží tvrdšie zaobchádzanie Je z časti odolný voči vniknutiu prachu a odolný voči striekajúcej vode. Viac o IP certifikácii na tomto odkaze.


Spoločnosť ho vybavila štvorjadrovým procesorom Qualcomm s frekvenciou 1,2GHz, 1GB RAM, 4GB vnútornej pamäte rozšíriteľnej cez microSD kartu. Vzadu má 5MPx fotoaparát. O "štavu" sa stará 3500 mAh batéria. Smartfón má predinštalovaný Android 4.1 a pripojiteľnosť by mali zabezpečovať 3G HSPA, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS a microUSB port. Podrobnejšie údaje ako je napr. rozlíšenie displeja či kedy bude smartfón k dostaniu sú nejasné. Cena by sa mala pohybovať niekde na úrovni 230€.

Zdroj: engadget.com

Komentáre (1)
passco
konečne niekto pochopil ako sa má vyrobiť mobil :D
Add new comment
TOPlist