SK

SAP ukončil vývoj Business By Design

SAP už nebude ďalej vyvíjať softvér Business By Design  za tri miliardy dolárov. Spomínaný softvér a všetky ostatné produkty podniku by mali prejsť na platformu Hana.

Od polovice roka 2012 firma dodala štyri nové verzie By Design. Teraz čakajú na rad ďalšie v novembri 2013 a februári 2014. Potom už nebudú vyvíjať žiadne nové, väčšie priemyselné kapacity. Hovorca spoločnosti potvrdil, že SAP pozastaví ďalší vývoj Business By Design. Napriek tomu ale zdôraznil, že Business By Design je a naďalej zostáva súčasťou ich ponuky.

Business By Design je produktom na báze on-demand pre stredne veľké podniky, ktorý ponúka ERP (Enterprise-Resource-Planning) a CRM (Customer-Relationship-Management). V roku 2007 SAP odštartoval hosťovský softvér. Pri jeho predstavení spoločnosť sľúbila, že do roku 2010 bude mať 10000 zákazníkov. V decembri 2011 však oznámila, že Business By Design získa do konca roka len 1000 zákazníkov.

Nemecký online portál Wirtschaftswoche informoval o tom, že na základe interných zdrojov spoločnosti vyplynulo, že softvér využíva produktívne celosvetovo iba 785 zákazníkov. Do konca roka 2013 by mal obrat dosiahnuť  23 miliónov eur. Na Business By Design dočasne pracovalo 3000 vývojárov. Podľa informácií od zamestnancov spoločnosti boli do softvéru investované približne tri miliardy eur. Podľa  zákazníkov mal mať softvér technické problémy a bol pomalý.

Spoločnosť dosiahla v treťom kvartáli obrat len dve percentá, čo predstavuje 4,05 miliardy eur, analytici však očakávali viac. Firma SAP tak zvýšila zisk o 23 percent na 762 miliónov eur.

Zdroj: Golem.de

Add new comment
TOPlist