SK

Nechajte sa upozorňovať od smartfónu vôňou

 
Zobudiť sa na drastické drnčanie budíka v mobile je určite efektívne (aj pre ľudí notoricky odkladajúcich budík), avšak drastické. Čo keby ste sa mohli nechať zobúdzať, či inak upozorňovať príjemnými vôňami ruží, jazmínu, či kávy?

Ak ste majiteľom smartfónu iPhone alebo prístroja s Androidom, môžete túto novinku využiť. Japonská spoločnosť prišla so zariadením, ktoré sa jednoducho pripojí do 3,5 jack portu na vašom smartfóne. Táto nádobka potom uvoľňuje zakúpenú vôňu vo vopred stanovených udalostiach. 

 
Produkt sa vola Scentee. Je to vlastne dutá nádobka vo vnútri ktorej je vôňa. Tá je vyprskovaná cez malý otvor hore. V súčasnosti firma ponúka náplne s vôňou kokosu, jazmínu, jablka, kukuričnej polievky, ruže, škorice, mäty, kari, jahody, kávy, levandule a ylang ylang (éterický olej z čerstvých kvetov tropického stromu kanangy vonnej z oblasti indonézskych ostrovov). Neskôr by mali pribudnúť ďalšie vône.
 
Scentee dokáže okrem vypustenia vône aj svietiť rôznymi farbami, o čo sa starajú LED diódy. Nabíjanie vstavanej batérie je možné cez microUSB.
 
Keď si zakúpite potrebnú nádobku a zvolenú náplň s vôňou, stačí si už len stiahnuť aplikáciu zdarma. V tej si určíte, kedy sa má vôňa uvoľniť. Uvoľnenie si môžete naplánovať napríklad na budík, Facebook notifikáciu či na príchod emailu.
 
Samotné zariadenie bude stať asi 35USD. Každá náplň stojí 5USD a vydrží približne 100 vypustení vône. Momentálne je možné Scentee kúpiť iba v Japonsku od 15. novembra, avšak firma plánuje uviesť produkt aj v USA prostredníctvom Amazonu.
 
 
Add new comment
TOPlist