SK

Za nosenie Google Glass pokuta

 
Zrejme teda aspoň v Californii. Žena tam dostala pokutu pretože na sebe počas jazdy mala Google Glass.

44-ročná Cecilia Abadie išla svojim autom v uliciach San Diega County. Polícia ju zastavila s podozrením, že prekročila rýchlosť. Keď policajt videl, že jazdí na hlave s elegantným doplnkom, ktorým boli okuliare od Googlu, vystavil jej pokutu za "Driving with Monitor visible to Driver (Google Glass)", teda za jazdu s obrazovkou viditeľnou pre vodiča.
 
 
Tamojšia vyhláška (CHP - California Highway Patrol) totiž hovorí: ,,Je zakázané riadiť motorové vozidlo ak televízny prijímač, video monitor, alebo televízna či video obrazovka, alebo iný spôsob zobrazovania obrazu televízneho vysielania alebo video signálu, ktorý produkuje zábavu alebo správy je v prevádzke a je umiestnený v motorovom vozidle v bode pred šoférovým sedadlom, alebo je v prevádzke monitor, obrazovka alebo displej, ktoré je viditeľný vodičovi kým šoféruje vozidlo“.
 
Avšak Google hovorí, že jeho produkt má pomáhať jeho majiteľom ostať v kontakte so svetom a má slúžiť práve na to, aby neboli odrušovaní od niečoho dôležitého, čím je napríklad šoférovanie. Ľudia chcú, aby Cecilia išla bojovať proti pokute na súd a možno tak preváži misky váh na svoju stranu a stranu Googlu. Cecilia vraví, že to, či boj o pokutu vyhrá môže závisieť aj od toho, či bude sudca technický typ, alebo neznalec.
 
 
Komentáre (5)
passco
Trošku fail.. tam asi nemôžu ani GPS používať :D
snap
mozu pouzivat gps... spolujazdec ho moze mat kludne zapnute :) ale inak podla znenia toho zakona... tak to nemozu pouzivat ani auta s digitalnym tachomerom alebo radiom :)
V1CTORY
a ked spolujazdec pozera film nebodaj ? boze to je fail jak cela amerika :D
prievan
Pani citajte pozornejsie zabavnym obsahom " ktorý produkuje zábavu alebo správy je v prevádzke" cize ak jej tam pojde nejaky serial alebo rss feed o tom kto zrovna najlepsie spieval v nejakej tej mozok vymetajucej relacii tak za to dostane pokutu!!!
passco
Pochybujem, že policajt vedel, či tam pozera relaciu .. Inak všetky zariadenia maju podporu zabavneho obsahu takze vlastne vsetko je zakazene :D
Add new comment
TOPlist