SK

Hoďte fotoaparát ako loptičku a urobte tak skvelé zábery

 
Panono. Tak sa volá nový produkt, ktorý je vlastne fotoaparátom v tvare loptičky. Presnejšie povedané, v tele sa nachádza 36 objektívov.

Hoci máme dnes na trhu k dispozícií mnoho skvelých fotoaparátov a dostupné sú taktiež programy, ktoré môžu aj automaticky poskladať z fotiek panorámu, nie vždy je želaný efekt bezchybný (hlavne pri druhej menovanej možnosti).

 
 
Panoramatická kamera Panono v podobe gule, ktorú možno hodiť sľubuje, že dokáže zhotoviť 360-stupňový záber automaticky. Navyše vo vysokom rozlíšení. Slovo automaticky v tomto prípade neznamená, že kameru len tak hodíte a ona sama zhotoví fotografie len tak. Musíte „stlačiť spúšť“ na nej, avšak nie tradičným spôsobom.
 
Keď hodíte Panono do vzduchu jeho sofistikovaná vnútorná logika prevezme kontrolu. Vďaka komplexnému akcelerometru Panono urobí fotku pomocou jeho 36 oddelených fotoaparátov. Vykonať tak môže napríklad v momente, kedy Panono dosiahne najvyšší bod hodu. V tomto krátkom momente, kedy „loptička“ prakticky zastane, stihne urobiť 360-stupňovú, plne sférickú fotografiu vo vysokom, 72Mpx rozlíšení. Tieto fotografie sú navyše celkom čisté bez akýchkoľvek „duchov“ či rozmazania.
 
 
Panono dokáže spolupracovať s vlastnými aplikáciami dostupnými ako pre Android, tak i pre iOS. Tie vám umožnia zobraziť zhotovené fotky ihneď ako sú odfotené. Ak ste s fotografiami spokojní môžete ich zdieľať na sociálnych sieťach, umiestniť na web, či poslať hocikomu.
 
Fotiaca guľa bude dostupná v čiernom alebo zelenom prevedení. Výrobca tvrdí, že Panono ma dostatočne tvrdý plast, ktorý by mal vydržať aj nejaké tie pády v prípade, že nie ste dobrí v chytaní.
 
Panono je v súčasnosti vo fáze spolufinancovania prostredníctvom Indiegogo, kde vývojári chcú získať 900 000 dolárov do konca roka. Cena je stanovená na 550USD. Je tu však možnosť získať Panono o 50 dolárov lacnejšie, avšak treba byť medzi prvými 600 investormi na Indiegogo.
 
 
 
Komentáre (2)
Mučo Mačo
to nebude mat dlhu zivotnost :)
passco
Na jedno použitie.. potom to bude zaberať miesto na poličke
Add new comment
TOPlist