SK

Bezdomovec Leo vydal svoju prvú aplikáciu

Leo Grand je bezdomovec, no po tom čo dostal šancu zmeniť svoj život, začal pracovať na aplikácii týkajúcej sa ochrany životného prostredia.

Leo bol jedným z mála šťastlivcov, ktorým sa dostala šanca začať nový život. Predvčerom vydal aplikáciu s názvom Trees for Cars, ktorá je na stiahnutie na Google Play Store za $0.99. Trees for Cars je zameraná na šetrenie životného prostredia. Pomocou aplikácie je možné vyhľadať ľudí, ktorí majú namierené na to isté miesto. Nemusia tak ísť napríklad traja ľudia tromi autami, ale na presun postačí len jedno čím sa znížia emisie Co2. Leo aplikáciu naprogramoval za 16 týždňov. Predtým nemal žiadne skúsenosti s programovaním.

Aplikácia dokáže zobraziť aj ušetrené emisie a zároveň umožňuje užívateľom súperiť medzi sebou, kto ušetril najviac emisií. Nevýhodou je, že aplikácia je využiteľná len v Manhattane. Do budúcna sa jeho aplikácia pravdepodobne rozrastie. Trees for Cars bola naprogramovaná v prvom rade na šetrenie životného prostredia znížením emisií. Lenže ak sa na to pozrieme v širšom ponímaní, zistíme že pomáha budovať vzťahy medzi ľudmi, komunity, vzájomnú pomoc, znižuje náklady a energie vynaložené na cestovanie, odľahčuje premávku a to všetko pod zámienkou ochrany životného prostredia.


Leo si možno na začiatku ani neuvedomil, aký dosah môže mať jeho aplikácia. Jej úspech však závisí len na tom, či ju budú ľudia ochotní využívať. Všetky peniaze, ktoré sa získajú jej predajom, pôjdu priamo Leovi, ktorý ich použije na ďalšie vzdelanie v programovaní. Neostáva už nič iné, ako mu popriať veľa štastia a dobrých nápadov do budúcna.

 
Reportáž CNN o tom ako sa Patrick a Leo stretli a ako sa učil programovať


Zdroj: businessinsider.com

Add new comment
TOPlist