SK

Apple získal patent pre zakrivené dotykové povrchy

 
O tom, že nová generácia iPhonov by mala mať zakrivené displeje sa šepká už nejaký čas. Apple tieto špekulácie nepriamo podporil tým, že získal patent súvisiaci so zakrivenými dotykovými plochami.

Tento patent sa firme podarilo získať v utorok od US Patent a Trademark Office. Patent konkrétne pojednáva o výrobnej technike na vyrobenie presných, zakrivených, dotykových plôch, ktoré sú bez typických nedostatkov spôsobenými skrútením substrátu alebo deformáciou. Technológia by sa samozrejme mala objaviť v displejoch, ale aj napríklad v dotykových myšiach, ako informoval Apple Insider.
 
Obrázok je ilustračný, ide o jeden z konceptov
 
Apple poukazuje na to, že so súčasnou technológiou dotykových panelov, ako je tá obsahujúca tenkú vrstvu vodičov, sa ťažko pracuje kvôli požadovanej hrúbke substrátu a tenkej vrstve vodičov. Pri vkladaní tenkej vrstvy vodičov na flexibilný substrát, ako je napríklad plast, povrch musí byť zahrievaný pri nižších teplotách, aby sa predišlo poškodeniu napriek tomu, že vyššie teploty by umožnili väčšiu odolnosť tenkej vrstvy vodičov a lepšie optické vlastnosti.
 
 
Navyše, Apple tiež opisuje techniku pre výrobu viac ako jedného zakrivenia.  Pridaním druhého alebo tretieho formovateľného substrátu by Apple teoreticky mohol vytvoriť niečo ako vlny alebo inú zakrivenú plochu.
 
 
Mnohí ľudia po tomto odhalení, že Apple má patent veria, že na radu prídu čoskoro zariadenia so zakrivenými displejmi. Nebolo by to až také prekvapenie, nakoľko zakrivené displeje, zdá sa, idú pomaly do módy. Faktom však je, že napriek tomu, že Apple získal patent sa možno nedočkáme žiadneho komerčného zariadenia. Neostáva preto nič iné, iba čakať.
 
Zdroj: techspot
 
Add new comment
TOPlist