SK

Výrobcovia PC plánujú vzburu proti Windows na CES 2014

V obavách z ďalšieho prepadu aký bol v roku 2013 pripravili výrobcovia alternatívu pre Windows.

Podľa analytikov plánujú výrobcovia revolúciu proti Microsoftu a jeho Windowsu. Na nadchádzajúcej konferencii CES 2014 viacerí výrobcovia odhalia systémy, na ktorých pobežia simultánne dva operačné systémy. Pôjde o Android OS a Windows 8.1, zhodli sa na tom nezávisle dvaja poprední analytici. Zariadenia budú nazvané "PC Plus" - vyjadril sa Tim Bajarin z Creative Strategies.

"Zariadenie PC Plus bude mať nainštalový Windows 8.1 a zároveň sa na ňom budú dať spustiť aplikácie pre Android. Umožnené to bude pomocou softvérovej emulácie. Nie je jasné aký výkon môžme z toho očakávať, ale je to spôsob akým sa výrobcovia snažia priniesť viac dotykových aplikácií do ekosystému Windows" - dodal Bajarin. Zariadenie bude schopné takmer okamžite prepínať medzi obidvomi operačnými systémami. Bootovať obe rozhrania súčasne, alebo spúšťať androidové aplikácie vo Windows - vysvetľuje Patrick Moorhead, hlavný analytik spoločnosti Moor Insights & Strategy.

Podľa neho to spôsobí na CES 2014 veľký rozruch. Od výrobcov OEM sa očakáva veľká odozva. Tento krok má za úlohu navýšiť tlak na Microsoft a jeho Windows 8. Taktiež ide o pokus o dramatickú transformáciu tradičného Windows desktop a jeho začlenenia do dotykových obrazoviek a zariadení. Predaj počítačov a laptopov za rok 2013 dramaticky klesol podľa údajov od IDC. Predaj tabletov s Windows 8 stále rastie, ale tento prepad ani zďaleka nenahradia. Trh s tabletmi s Windows 8 má podľa predpovedí vzrásť až na 39,3 milióna kusov v roku 2017.

V tomto roku ich bolo predaných menej ako 7,5 milióna a v roku 2011 len okolo 1 milióna. V porovnaní s predajom 300 miliónov kusov počítačov, pridajú tablety len malé percento do celku. Microsoft už pracuje na ďalšej aktualizácii Windows 8 a medzitým už spustil kampaň, v ktorej dá sa povedať znevažuje operačný systém od Google, presnejšie Chromebook-y, ktoré sú ďalšiou alternatívou k Windows 8. V reklame Microsoft naznačuje, že Chromebook nie je skutočný notebook.

Zariadenia PC Plus sú znakom, že výrobcovia už nechcú čakať na "Windows 8.2" a snažia sa "opraviť" operačný systém vlastnými prostriedkami. Podniknuté kroky sú priamym varovaním pre Microsoft. Budúci rok prinesie rozuzlenie a viac svetla do tejto stratégie v napredovaní tabletov a počítačov.

Zdroj: foxnews.com

Komentáre (3)
pravyroxor
Skorej ako čakať na windows 8.2, nech radšej mkrvosoft spraví windows 827 - eight to seven.
LoPiO
Problem bude inde ako v microsofte a vo windows 8. Ludia proste uz nepotrebuju upgradovat tak casto a vykon starsich masin im uplne postacuje. Mysliet si, ze android to zachrani je pekna blbost. Inak je to pekna kravina tlacit operacny system urceny pre smartphony a tablety na desktop. V podstate robia to iste ako Microsoft, ale opacne. To uz je len logika.
Courage_SK
Tu je tá spomínaná reklama http://www.youtube.com/watch?v=xRKJJLbNUy4
Add new comment
TOPlist