SK

Intel zamestná 16-ročného chlapca

 
Nie každý má tu česť a šťastie, že sa zamestná v tak známej, veľkej a úspešnej firme akou je Intel. Iba 16-ročný Joey Hudy túto príležitosť dostal.

Intel ho zamestná a Joe sa tak stane najmladším zamestnancom v histórii firmy. Intel mu našiel miesto v New Devices Group, ktorá vyvíja celú radu nových prístrojov. Hudyho najal priamo CEO Intel-u, ktorým je Brian Krzniach. Stalo sa tak počas Rome Maker Fair. Joey sa k skupine pripojí cez leto 2014.
 
Joey Hudy však už raz rozruch vytvoril. Minulý rok ako ôsmak navštívil Biely dom pri príležitosti White House Science Fair, kde sa stretol aj s americkým prezidentom Barackom Obamom. Na akcii demonštroval podomácky vyrobený vzdušný kanón vyrobený z plastu, z ktorého vystrelil marshmallow. Obama bol delom ohúrený.
 
 
V elektronike je však Joey taktiež doma. Vyrobil Arduino dosku (Arduino je open-source platforma, ktorá môže byť použitá k vytváraniu samostatných interaktívnych zapojení). Joey okrem toho ešte zostrojil počítač poháňaný solárnou energiou. Podľa Brilliant.org patrí medzi 10 najmúdrejších detí sveta.
 
Po obhliadke Intel-u Joey zverejnil na svojom blogu túto správu: ,,Aké úžasné miesto. Bola to taká zábava. Nemôžem sa dočkať, kedy začnem vyrábať super veci!“
 

 
Komentáre (1)
AmOK
CEO Intelu je Brian Krzanich, nie Brain Krzniach. A prezidentom U$A je Babrak (militantna) Ohava!
Add new comment
TOPlist