SK

Inteligentný pohár Vessyl vám povie čo pijete

 
Na trh sa čoskoro dostane inteligentný pohár, ktorý rozpozná svoj obsah a informuje o ňom používateľa. Ten tak vždy vie čo pije.

Autorom pohára Vessyl je spoločnosť MarkOne. Vessyl na rozdiel od bežných pohárov dokáže rozpoznať tekutinu, ktorá je do neho naliata. To však nie je všetko a z tekutiny vie získať dáta o nutričnej hodnote, cukroch, tukoch a kofeíne. Tieto údaje sú následne zobrazené na jednej strane pohára alebo môžu byť odoslané na zariadenie s operačným systémom iOS pomocou patričnej aplikácie. Pohár zatiaľ bohužiaľ nie je kompatibilný so zariadeniami s operačným systémom Android. 
 
Napriek tomu, že pohár obsahuje elektroniku sa netreba obávať o jeho údržbu a výrobca sľubuje jednoduché a bezproblémové umývanie. Vnútorná stena pohára je navyše tvorená nepriľnavým povrchom. Nabíjanie pohára trvá asi 60 minút po ktorých vydrží  5 až 7 dní fungovania.
 
Pohár je v súčasnosti po obmedzenú dobu možné získať iba na predobjednávku za cenu $99. Na trh by mal doraziť začiatkom roka 2015.
 
 
zdroj: softpedia
 
Komentáre (5)
passco
Nalejem si tam pivo a potom sa pozriem či je tam naozaj pivo? :D Tak toto je fakt najväčšia nepotrebnosť na svete :D Keby to analyzovalo napr. potencionalne nebezpečné zložky ako plesne, bakterie a pod. tak nepoviem ani pol slova a možno by som to aj kúpil :)
elementar
iPíči si to určite kúpia.
pretaktovanec
:DDDD haah
elementar
a
elementar
freeze spam :/
Add new comment
TOPlist