SK

V Bostone vám solárna lavička dobije smartfón

 
Návštevníci vybraných lokalít v Bostone budú čoskoro môcť na lavičkách nie len sedieť, oddychovať a rozprávať sa s priateľmi, ale si aj dobíjať svoje elektronické zariadenia.

Lavičky dostali prezývku Soofas a okrem dobíjania zariadení budú prostredníctvom vstavaných senzorov zhromažďovať informácie o hluku, teplote a znečistení ovzdušia, ktoré budú následné odoslané do cloudového úložiska, kde môžu byť použité pre ďalšiu analýzu. Lavičky budú na nabíjanie disponovať dvojicou USB portov ktoré budú čerpať energiu zo slnečného žiarenia.
 
 
"Soofas sú prvým krokom v inteligentnom mestskom nábytku. Možnosti vylepšenia miest pre "mobilnú" generáciu sú nekonečné" , hovorí Sandra Richter, CEO spoločnosti Changing Enviroments a spoluinvestorka projektu Soofa. Za vývojom týchto lavičiek stojí Media Lab z MIT.
 
Každá lavička Soofa bude podľa odhadov stať $3000 a bude mať 25-ročnú záruku od Changing Enviroments. Výstavbu lavičiek finančne podporuje aj spoločnosť Cisco, ktorá chce lavičkami pripojenými do Internetu propagovať projekt Internet of Things. Prvé solárne lavičky by mali byť postavené v Bostone už budúci týždeň.
 
Zdroj: gizmodo
 
Komentáre (2)
AmOK
Zrozumitelne prelozene: Koniec stretkam tajnych agentov a spionov na lavickach v Bostone! Pripadne: Zabudnite na romantiku v parku vo dvojici... Boha, kam to spejeme?! O chvilu budeme aj srat do cloudu Velkeho brata! :/ P.S.: Ze v tom je zainteresovane to Cisco, ktore tvrdohlavo popiera spolupracu s NSA ma vobec neprekvapuje. :D http://www.infoworld.com/d/the-industry-standard/snowden-the-nsa-planted-backdoors-in-cisco-products-242534 http://arstechnica.com/security/2014/04/easter-egg-dsl-router-patch-merely-hides-backdoor-instead-of-closing-it/
jk2
Nabýjačka, výborný nápad. Ale posielanie dát do cloudu ? To si už fakt mohli odpustiť. S tým cloudom to vážne preháňajú.....bude to nakoniec len smetisko kopy dát. V ktorej sa bude "veľký brat" rád prehrabávať :-). Speje to nejako do prdele. Všetrko a všetkých len sledovať a najväčší mag.r bude rozhodovať, kto je dobrý a kto zlý. Potom ho stačí, už len označiť nálepkou terorista a stratí všetki občianske aj ľudské práva a môžu s ním robiť čo sa im zapáči.. Choré.
Add new comment
TOPlist