SK

Japonci otvoria hotel s robotickou obsluhou

 
Jedna z futuristických vízií sa v Japonsku náplní už v lete. Otvoria tam hotel, ktorého časť personálu bude tvorená robotmi.

Henn-na hotel so 72 izbami otvoria v Nagasaki pričom cena za jednu noc sa bude pohybovať od $60. Špecialitou tohto hotela však bude personál. Zákazníkov bude totiž obsluhovať 10 humanoidných robotov.
 
 
Tí budú vedieť plynulo hovoriť po čínsky, japonsky, kórejsky a anglicky. Zákazníkom pomôžu zaregistrovať sa pri príchode, odnesú im batožinu, uvaria kávu, vyčistia izby či donesú čistú bielizeň. Roboty, alebo skôr actroidy ako ich spoločnosť Kokoro stojaca za ich výrobou nazýva, by mali tiež napodobňovať ľudské správanie a to vďaka tomu, že budú schopní nadviazať očný kontakt a používať reč tela. Spočiatku budú roboty kontrolované ľuďmi no ak sa ich prevádzka ukáže ako bezproblémová, budú pracovať úplne samostatne. V budúcnosti by dokonca 90% hotelovej obsluhy mali tvoriť práve roboty.
 
 
Roboty však nie sú jedinou high-tech vychytávkou hotela. Návštevníci si tiež budú môcť odomknúť svoju izbu pomocou rozpoznania tváre a vykurovanie izieb bude prebiehať automaticky detekciou telesnej teploty hosťa - ak systém zistí, že je zákazníkovi chladno, pridá na kúrení. Budova bude využívať aj solárne panely a iné ekologické metódy aby znížila náklady na minimum.
 
Hotel Henn-na by mal byť otvorený 17. júla. Prevádzkovateľ hotela by po svete chcel postaviť ďalších 1000 hotelov, v ktorých by časť personálu tvorili roboty.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (1)
Pjetro de
Asi je este je skoro rano... ... cena za jednu noc ... cital som - zena na jednu noc ... odnesú im batožinu, uvaria kávu, vyčistia izby ... cital som - odnesú im batožinu, uvaria kávu, vyčistia zuby A ... vykurovanie izieb bude prebiehať automaticky detekciou telesnej teploty hosťa - panboh chran prist s horuckou. To hyper-ultra-mega-brutal-blb-genius-smart vykurovaci system urobi z izby chladnicku Uz chyba len jedno: robotický bordel :)
Add new comment
TOPlist