SK

Facebook mal v septembri denne priemerne miliardu návštev

 
Najväčšia sociálna sieť dokazuje aj naďalej svoju nadvládu. V septembri 2015 zaznamenal Facebook v priemere až miliardu aktívnych používateľov denne.

Facebook rastie aj naďalej čo sa počtu používateľov týka. Potom, čo na konci augusta použila túto sociálnu sieť vôbec po prvýkrát miliarda ľudí, zaznamenal Facebook v septembri priemerne miliardu požívateľov denne. Presnejšie ide o 1,01 miliardu používateľov. To znamená, že každý deň v mesiaci použila Facebook asi sedmina ľudskej populácie. Celkom slušné. Väčšina z používateľov v dnešnej dobe pristupuje na Facebook z mobilných zariadení a priemerný denný počet používateľov, ktorí navštívili Facebook sa vyšplhal v septembri na 894 miliónov.
 
 
Pre porovnanie – konkurenčný Twitter má 320 miliónov aktívnych používateľov mesačne a Instagram asi 400 miliónov. Podstatným parametrom je práve fakt, že u týchto dvoch služieb sa jedná o mesačný počet používateľov, nie o denný ako v prípade Facebooku.
 
Šéf Facebooku, Mark Zuckerberg, sa ešte pochválil, že videá zverejnené na Facebooku majú denne až 8 miliárd pozretí. Treba však vziať do úvahy to, že Facebook považuje za prezretie videa to, keď si ho používateľ pustí aspoň na 3 sekundy. Denne je na Instagram publikovaných až 80 miliónov fotiek.
 
Čo sa finančnej situácie týka, tá je taktiež lepšia a Facebook vykázal za tretí kvartál fiškálneho roka 2015 príjem $4,5 miliardy, čo je o viac ako 40% viac, ako za rovnaké obdobie v roku 2014.
 
Zdroj: thenextweb
 
Add new comment
TOPlist