SK

Twitter zvyšuje limit pre GIF animácie na 15MB

 
Dňom, kedy nemohol používateľ pridať na sociálnu sieť Twitter svoje obľúbené animované obrázky vo formáte GIF pretože presahovali povolenú hranicu 5MB, je koniec. Limit bol totiž trojnásobne zvýšený.

Zmenu si ako prvý všimol portál TheVerge a následne bola táto informácia potvrdená na stránke podpory pre sociálnu sieť Twitter. Používateľom sa tak otvárajú nové možnosti ako vyjadriť svoje emócie v prípade, že obyčajné slová nedokážu situáciu naplno vystihnúť. Treba však upozorniť, že zmena sa týka len webovej vezie sociálnej siete, mobilní používatelia prihlasujúci sa na Twitter cez aplikáciu v mobile sa budú aj naďalej musieť uspokojiť s limitom 5MB.
 
 
Nový limit 15MB na jeden súbor vo formáte GIF je naozaj v drvivej väčšine postačujúci, a ťažko si predstaviť, prečo by chcel používateľ nahrať väčší súbor. Aj táto najnovšia zmena je jasným znakom o snahe sociálnej siete Twitter zvoľniť zo svojich prísnych pravidiel. Trend odstraňovania prekážok pri nahrávaní rôznych médií je za posledné obdobie jasne badateľný. 
 
Pre príklad môžeme uviesť výraznú zmenu v nahrávaní videí cez Vine, vďaka ktorej bol minulý mesiac zvýšený limit zo šiestich sekúnd až na 140. Pre pridanie nového príspevku stále zostáva 140-znakový limit, no používatelia majú možnosť napísať oveľa dlhší príspevok, keďže od začiatku mája tohto roku sa začali obrázky, mená používateľov alebo ankety započítavať do limitu oddelene.
 
Zdroj: theverge
 
Add new comment
TOPlist