SK

Myslela si, že objavila tajné vojenské kódy. Išlo o cheaty k hre GTA IV

 
Istá novinárka z Turecka si myslela, že objavila dôležité vojenské kódy. Nepoznala totiž hru GTA IV a nevedela tak, že v ruke drží iba cheaty k tejto hre.

Nepokoje v Turecku zamestnávajú média už niekoľko dní nakoľko sa tam odohral neúspešný pokus o vojenský prevrat. Investigatívni žurnalisti majú taktiež plné ruky práce, no jedna turecká novinárka prišla teraz s trochu komickým objavom. Žena totiž v odpadkoch objavila papier s „tajnými šiframi“, ktoré považovala za vojenské tajné kódy pre komunikáciu. Reportáž bola dokonca odvysielaná v televízii. Ako vyšlo ihneď najavo, na papieri boli v skutočnosti popísané cheaty pre hru Grand Theft Auto IV, ktorú žena očividne nikdy nehrala a nepočula o nej.
 
 
Po Turecky síce nevieme, no na fóre Reddit sa objavil približný preklad toho, čo reportérka vo videu hovorí: „Sú tu nejaké zaujímavé poznámky nájdené v odpadkoch, ktoré boli vyhodené gulenistmi (oponenti prezidenta Edogana, pozn. redakcie). Spisy v tomto zošite vyzerajú ako kódy pre prevrat. Sú tu kódy ako zdravie a zbrane, zdravie a armor, počasie, helikoptéra, motocykel a tak ďalej, čo sú veci, ktoré môžu byť použité pri prevrate“.
 
Vrcholom všetkého bol záber kameramana na papier, na ktorom jasne svietil nápis GTA IV. Ťažko povedať, či reportérku nemohol nikto z prítomných upozorniť na daný nápis a povedať jej, že ide o kódy k hre. Teraz sa na záležitosti baví celý Internet.
 
Zdroj: kitguru
 
Komentáre (4)
pif666
Ked su uvedomime, ze co vsetko reporteri (ludia obecne) nevedia a napriek tomu nas o tom suverenne informuju ... Nepride mi to ani tak vtipne, naopak sa hrozim, ze niekto podobne "informacie" berie este vobec vazne. To je rovnake ako si pustit spravy na TV Markiza alebo Joj. Sledovanost tychto sprav je urcite vysoka, ale co bude z ludi ktori ten hnoj pozeraju ... ? V hlave prazdno ...
passco
Veriť televiznym novinám, ktoré úmyselne podsuvajú slová a robia tak mienku na nejaku situaciu či správu.
like
Tie vykaly, ktore tam kazdy den davaju mozu nalievat prave len do takych hlav, v ktorych je prazdno
V2
tak ze, ked som mal kedysi davno na stole kody: IDDQD a IDKFA, tak si o mne takito ludia mysleli ze som z rozviedky?
Add new comment
TOPlist