SK

Zahrajte si 10 000 hier pre Amigu priamo v prehliadači

 
Internet Archive pridal do svojej veľkej zbierky 10 000 hier a aplikácii určených pôvodne pre 16-bitový počítač Commodore Amiga.

Staršie ročníky si možno aj z vlastných skúseností pamätajú na dobu, kedy na trhu dominovala spoločnosť Commodore a jej počítače. Úspešným počinom firmy bol aj 16-bitový počítač Amiga, ktorý ponúkal na tú dobu pokročilú grafiku takže hry na ňom vyzerali lákavo.
 
 
Spoločnosť Commodore v roku 1994 zanikla, no vďaka portálu Internet Archive si môžete na vlastnej koži skúsiť dobové hry, demá a aplikácie pre Commodore Amiga. Nepotrebujete na to pritom stiahnuť žiadny emulátor ani nič podobné, stačí vám len moderný internetový prehliadač. Na stránke si v knižnici vyberte hru a následne kliknite na tlačidlo so symbolom zapnutia. Stačí chvíľu počkať na načítanie a hra, aplikácia či demo sa zapne. Niekoľko aplikácii som skúsil v prehliadačoch Edge, Firefox a Opera, všade fungovali bezproblémovo.
 
Nostalgicky tak môžete zaspomínať na hry vášho detstva. V zbierke Internet Archive je momentálne až 10 365 hier, aplikácii a dem.
 
Zdroj: hexus
 
Add new comment
TOPlist