SK

Londýnske autobusy budú na zadnom skle informovať o dopravnej situácii

 
Postupom času sa orgány zodpovedné za dopravu v mestách snažili stále zlepšovať možnosti, ako čo najrýchlejšie zdieľať aktuálne dopravné informácie medzi vodičov.

Medzi osvedčené spôsoby, ako informovať vodičov o dopravnej situácii pred nimi, určite patria upozornenia na svetelných tabuliach pri cestách, a v poslednom čase sa do popredia dostávajú rôzne mobilné aplikácie, ktoré poskytujú šoférom dôležité informácie v reálnom čase. V nich si môžu pozrieť aktuálnu situáciu ešte pred odchodom z pohodlia domova. 
 
 
Čo ak sa však stane nehoda, alebo sa upchá cesta počas jazdy mestom? V Londýne majú riešenie aj na takúto situáciu. Predstavitelia Transport for London (TfL) chcú, aby vodiči počas jazdy nemuseli kontrolovať aktuálnu dopravnú situáciu na svojich mobilných zariadeniach, a preto sa rozhodli umiestniť na zadné sklo autobusov verejnej dopravy digitálnu tabuľu, kde budú zobrazovať dôležité oznamy.
 
Testovanie tejto možnosti bude v najbližšej dobe prebiehať na autobusoch linky 344 medzi Clapham Junction a Liverpool Street. V TfL si od tohto kroku sľubujú zníženie počtu dopravných zápch a vyššiu spoľahlivosť a efektivitu na cestách v hlavnom meste. Ak sa testovanie osvedčí, môže byť pilotný program rozšírený naprieč celým mestom.
 
 
Zdroj: engadget
 
 
Add new comment
TOPlist