SK

Lenovo nezaostáva. Predstavilo dvojicu VR-ready počítačov s Windows 10

 
Spoločnosť Lenovo predstavila svetu dvojicu nových monštruóznych Windows 10 počítačov, ktorých cieľom je ponúknuť hráčom zážitok v najvyššej možnej kvalite.

Prvým z nich je IdeaCentre Y710 Cube a sľubuje bezproblémové hranie pri 4K rozlíšení, podporu pre virtuálnu realitu a vysoko kvalitné streamovanie s masívnymi výpočtovými kapacitami v reálnom čase. Už z názvu samotného zariadenia je možné vydedukovať, že počítač má tvar kocky a váži približne 7,25kg. Má dokonca aj integrovanú rukoväť, aby bola s počítačom zjednodušená manipulácia.
 
 
Čo však v sebe toto monštrum skrýva? Lenovo ho vybavilo procesorom Intel Core i7 (až do 6. generácie), DDR4 RAM do veľkosti až 32GB, používateľ má možnosť zvoliť si veľkosť a typ interného úložiska – do 2TB HDD alebo do 256GB SSD a grafickú kartu až po model Nvidia GeForce GTX 1080. Záujemca má možnosť doplatiť si za zabudovanie Xbox One bezdrôtového prijímača, ktorý dokáže naraz podporovať až 8 herných ovládačov.
 
Druhým počítačom je all-in-one IdeaCentre AIO Y910, ktorý je takisto VR-ready. Používateľ sa pri tomto modeli môže tešiť na 27-palcový monitor s Quad HD rozlíšením, frekvenciou 144 Hz a dobou odozvy 5ms. Monitor má odnímateľný zadný panel, aby bol zabezpečený prístup k všetkým hlavným zložkám počítača. IdeaCentre AIO Y910 môže byť vybavená takmer na vlas rovnakými komponentami ako IdeaCentre Y710 Cube. Jedinou zmenou je možnosť zvolenia si okrem grafickej karty od Nvidie aj kartu AMD Radeon RX460. 
 
 
Oba počítače budú na trhu v USA dostupné od októbra 2016. Ich predajná cena začína na $1 300 (približne 1 150€) za IdeaCentre Y710 Cube pri vybavení grafikou Nvidia GeForce GTX 1070. Pri rovnakej grafike si záujemci môžu zaobstarať IdeaCentre AIO Y910 od $1 800 (cca 1 600€). Ceny a dostupnosť jednotlivých počítačov na zvyšných trhoch zatiaľ neboli konkretizované.
 
Zdroj: neowin
 
Add new comment
TOPlist