SK

Dokáže Flubber ochrániť iPhone SE pri 30 metrovom páde? (video)

 
Pamätáte si ešte na film Flubber s hercom Robinom Williamsom? Tomu sa v rodinnej komédii podarilo vytvoriť zelenú slizkú hmotu s nevyčerpateľnou zásobou energie. Tentoraz sa podoba Flubbera vracia späť na scénu aby bola otestovaná, či dokáže ochrániť smartfón iPhone SE pred pádom z 30 metrovej výšky.

Od príchodu smartfónov na trh sa takmer každý deň dozvedáme o nových spôsoboch „testovania“ ich odolnosti a v priebehu rokov si už tieto zariadenia vytrpeli mnohé. Kým niektoré pokusy sú opodstatnené a rozumne testujú odolnosť smartfónov v bežných situáciách, tak tie ďalšie sú len bizarné nápady svojho tvorcu, ktoré majú za úlohu prilákať a pobaviť masu ľudí.
 
Dnes si vyberieme niečo z druhej kategórie. YouTube kanál s názvom GizmoSlip popisuje sám seba ako kanál, ktorý ponúka zábavné a kreatívne testy odolnosti rôznych zariadení. Svoje najnovšie úsilie vložili do vytvorenia hmoty podobnej Flubberovi, ktorou obalili smartfón iPhone SE a zhodili ho na asfaltovú cestu z výšky 30 metrov. Na vytvorenie Flubbera bolo použité lepidlo, borax, potravinové farbivo a voda.
 
Hmotu, ktorá vznikla z týchto surovín, následne obalili okolo smartfónu a snažili sa zistiť, či ho pri páde z veľkej výšky dokáže ochrániť pred úplným zničením. Vhodne zelená hmota, nápadne pripomínajúca Flubbera, bola poddajná a dokonale obalila celé telo smartfónu. Výsledok pádu zjavne prekvapil aj samotných tvorcov hmoty, keďže tá sa po dopade rozprskla po okolí a nevyskočila ako sa pôvodne predpokladalo. Flubber však iPhone celkom dobre ochránil vzhľadom na výšku, z ktorej bol zhodený. Výsledok pokusu si môžete pozrieť na priloženom videu a možno vás to inšpiruje k výrobe vlastného krytu na mobil.

 
 
Komentáre (1)
vasesvedomie
už len to mi chýba aby som z 30 metrovej výšky hádzal svoj mobil o asfalt, toto je "odborný" článok o "h..e", môj mobil má dostatočnú ochranu pre prípad pádu z výšky v ktorej sa bežne nachádzam,(nie raz preverené v praxi)
Add new comment
TOPlist