SK

Samsung očakáva zisk v treťom kvartáli, aj napriek problémom s Note 7

 
Spoločnosť Samsung na tom nemusí byť až tak zle. Za tretí štvrťrok očakáva pozitívne čísla.

Juhokórejská spoločnosť Samsung momentálne nezažíva najšťastnejšie obdobie, keďže vrásky na čele jej neustále robia problémy so smartfónom Note 7. Účet Samsungu za stiahnutie, a následne nahradenie problémových kusov sa môže vyšplhať až na takmer 1,8 miliardy amerických dolárov, a počet vymenených kusov sa blíži k hranici $2,5 milióna. Napriek týmto problémom očakávajú v spoločnosti za posledný štvrťrok prevádzkový zisk vo výške 5,6%.
 
 
Podľa správ z Južnej Kórei by sa mal zisk spoločnosti v mesiacoch od júla do septembra pohybovať na hodnote 7 miliárd amerických dolárov. Ak by sa tieto predpoklady naplnili, jednalo by sa o $400 miliónový nárast oproti číslam z rovnakého obdobia za rok 2015. Rovnako by sme hovorili aj o $400 miliónovom náraste oproti prvotným odhadom analytikov. Samsung v tomto prípade zachraňujú divízie, ktoré vyrábajú procesory a displeje. V tomto kvartáli môžu dokonca pomýšľať na prvenstvo v zárobkoch, čím by zosadili z trónu práve divíziu mobilných zariadení.
 
Analytik Young Woo Kim zo spoločnosti SK Securities sa vyjadril, že Samsung dosiahol polovicu všetkých príjmov práve z divízii procesorov a displejov. Spoločnosť ukazuje svoju silu najmä na trhu s OLED displejmi, kde jednoznačne dominuje. 
 
Zdroj: engadget
 
Add new comment
TOPlist