SK

Nové MacBook Pro nebudú mať fyzickú klávesu Escape

 
Na webe sa objavili fotografie nových notebookov MacBook Pro od Apple, ktoré budú oficiálne predstavené už zajtra. Čo všetko odhaľujú?

Už zajtra sa dočkáme oficiálneho predstavenia nových notebookov značky Apple, a mnohí záujemci čakajú na túto chvíľu už dlhšiu dobu so zatajeným dychom. Podľa najnovších uniknutých obrázkov je jasné, že dizajnéri Apple sa rozhodli nad klávesnicu zariadenia umiestniť dotykový panel. Aby sa však tento panel zmestil nad klávesnicu, bolo potrebné sa zbaviť celého jedného riadku kláves. 
 
 
Za obeť padli funkčné klávesy, ktoré sa nachádzajú na najvyššom rade klávesnice v drvivej väčšine notebookov. Vo všetkých počítačoch Apple boli dostupné niekoľko rokov, no moderná doba si vyžaduje moderný prístup. Používatelia nových Apple notebookov tak už nebudú môcť využiť služieb fyzických kláves ako napríklad Esc, alebo tlačidiel na manipuláciu jasu či zvuku.
 
Je však viac než pravdepodobné, že tie najdôležitejšie klávesy sa objavia v základnom nastavení na dotykovom paneli. Ten by mal poskytovať rôzne možnosti pre každú otvorenú aplikáciu, a dávať tak používateľovi lepšie možnosti na jej ovládanie. Pri takomto prístupe už používateľ nebude musieť zúfať nad odstránením funkčných kláves.
 
Zdroj: theverge
 
Add new comment
TOPlist