SK

Popularita Windows 10 na Steame stále rastie

 
Operačný systém Windows 10 od Microsoftu zaznamenal na Steame úspešný október, a už ho používa takmer každý druhý používateľ.

Spoločnosť Valve dnes zverejnila posledné výsledky prieskumu na Steame, a októbrové čísla najviac potešia operačný systém Windows 10. V septembri tohto roka sme mohli byť svedkami mierneho prekvapenia, kedy zaznamenal najnovší operačný systém Microsoftu mierny prepad o 0,05%. V októbri sa však všetko vrátilo do starých koľají, a čísla Windowsu 10 začali opäť narastať.
 
Celkový podiel operačného systému Windows 10 medzi používateľmi pravidelne sa prihlasujúcimi do služby Steam dosiahol rekordné čísla, keď ho využíva už 49,33%. Hovoríme o 0,64% náraste, a celkovo už takmer každý druhý používateľ na Steame prešiel na Windows 10. 64-bitová verzia Windowsu 10 zaznamenala za posledný mesiac najvyšší nárast, celkovo o 0,70%, naopak, 32-bitová verzia prišla o 0,06% používateľov.
 
 
Prekvapujúco sa na vysokých pozíciách neustále drží Windows 7, ktorého podiel tvorí celkovo 34,21%. Na treťom mieste zaostáva operačný systém Windows 8.1 s necelými 10%. Windows 10 sa na prvé miesto dostal už v priebehu marca tohto roka, a odvtedy si pevne drží svoju pozíciu lídra. S blížiacimi sa sviatkami môžeme predpokladať, že čísla Windowsu 10 budú aj naďalej narastať, a na prelome rokov by sa ich podiel mohol dostať výrazne cez 50%.
 
Zdroj: winbeta
 
Komentáre (2)
Hawke
A sa cudujete? Treba vsak poznamenat, ze to nie je popularita co rastie ale nevyhnutnost. Ak do novych PC pchaju vsade W10, bezplatny prechod z W7 na W10.... Tak jasne ze sa to musi prejavit narastom. Ale ci spolu s tym rastie aj popularita.....
Robo7
Sedmičky postupne miznú z výkonných pc a ostávajú v kancelárskych pc kde plne postačujú.
Add new comment
TOPlist