SK

Domáci rýchlotest na koronavírus bude pravdepodobne čoskoro dostupný

Ako nás informovala Alza.cz a teda aj jej slovenská pobočka, domáci rýchlotest na koronavírus by mohol byť po schválení príslušných orgánov a ministerstiev v EU dostupný už čoskoro. Po tom, čo test dostane certifikát aspoň v jednej krajine EU, Alza sľubuje naskladnenie za 10 dní.

Počet rýchlotestov by mal byť v prvej várke 52,000 kusov, z ktorých bude 2000 venovaných na charitatívne účely. Sledovať dostupnosť môžete na nasledovnej stránke.

Test je vyrábaný v Číne spoločnosťou Superbio Biomedical Co. Rýchlotest na domáce použitie detekuje protilátky na COVID-19 z krvi a preto bude vhodné použiť tento test v prípade, že má človek zvýšenú teplotu a príznaky podobné chrípke. Test sa vyhodnotí už za 3 minúty.

V balení bude 5 testov a odhadovaná cena jedného testu je 400czk, čiže približne 15 eur, celé balenie tak bude stáť 70-75 eur.

Zdroj: Alza TS

Komentáre (10)
zakaznik

Hádajte, kto na koronavíruse zarobí? Nie je to fantastický úspech, keď štát kde vznikol ľudskou činnosťou potom na tom celom zarobí ťažké prachy dodávkou prostredkov na elimináciu, na testovanie a pod.?

JANA

Presne je to tak.....

Skúsme byť vše…

Pre "zakaznik 21.3.2020 - 02:47 ":
Prosím, nekritizujte a hľadajte skôr pozitívne veci v takýchto informáciách. Tieto testy predsa nevyrobia firmy, ktoré vyrábajú konzervy alebo pečú chlieb. Teraz je predsa najdôležitejšia detekcia virusu u jedincov. Štáty to nezvládajú, je to CELOSVETOVÝ problém, nie len problém Slovenska. Ak bude test dostupný, kúpim ho a celá rodina sa otestujeme. Je to predsa normálne., chceme predsa chrániť svojich najbližších Mne je jedno, kto na tom zarobí.

Lukáš Lancz

ak kupite tak sa testujte len pri teplote a priznakoch inal to bude vzdy negativne

Anonym

Otázka znie - či za to naozaj môže Čína? Druhá vec, načo by to robili keď majú najsilnejšiu ekonomiku na svete a tým pádom sú najväčším vývozcom a výrobcom na svete? V tomto bude mať prsty niekto iný spoza ,,veľkej mláky,, koho ekonomika sa rúti do záhuby míľovými krokmi a kde vstúpi ich noha tam len strach a smrť rozsieva v mene ,,mieru,, .... týto na tom zarobia!!!

Abdul

Cele je to trosku zložitejšie ako nechať sa raz otestovať týmto výrobkom a mat vybavené. Testy chce alza doviesť od nejakej čínskej spoločnosti ktorá ich distribuuje a sama hovorí že preukaznosť testov nie je taká vysoká ako u laboratórnych testov a odporúča pozitívnych ľudí znova otestovať laboratórne.
Zatiaľ čo tento test “reaguje” s protilátkami na tento vírus ktoré sa môžu začať tvoriť v niektorých prípadoch aj 7 dni od nakazenia laboratórny test nehľadá protilátky ale vírus samotný(mierne zjednodušene pre názornosť). Dôkaze teda diagnostikovať omnoho skôr. Presnosť je tiež na úplne inej úrovni pretože protilátky ktoré budú reagovať s týmto testom a ofarbia ten papierik môže telo tvoriť aj na základe iných okolnosti.
Smutný fakt je že testujeme malo a za deň otestujeme cca 500 vzoriek. štát pri tom zakázal súkromným laboratóriám robiť testy pre samoplatcov. Pelegriny doslova povedal alfa medical že pokiaľ budú testovať ďalej tak dostanú dopis že sa v rámci mimoriadneho stavu ma cela kapacita laboratória vyhradiť pre potrebu štátu. Podobne je na tom aj medirex a žiadne ďalšie väčšie súkromne laboratórium na Slovensku nemáme. Vo výsledku teda mame laboratória ktoré na príkaz státu čakajú až bude dôvod testovať aby si náhodou nemohli plytvať spotrebným materiálom než bude dostatočný dôvod.
Koľko ľudí je teda reálne nakazených je takže povedať pretože pretestujeme denne 0,009 percenta populácie a už aj tieto testy sa robia až na základe príznakov alebo návratu zo zahraničia. Príznaky môže človek mat po týždni a pri aktívnom živote nakaziť aj 10 ďalších ľudí než sa prejavia, a ty nakazia ďalších X ľudí pretože nebudú mat jediný dôvod myslieť si že sú infikovaný než sa prejavia nejaké príznaky aj u nich.

Igor

A pozrel si sa na to koľko testuje napríklad ČR? Na Slovensku je vírus od 6. marca teda 16 dní.
ČR na 16 deň mali otestovanych 6302 ľudí
SR na 16 deň otestovanych 3489 ľudí
Čechov je dvakrát toľko ako slovákov - vynásob si 3489*2=6978 čo je v prepočte na obyvateľa viac ako Česko.
SLOVENSKO TEDA TESTUJE VIAC AKO ČESKO
MATOVIČ TVRDÍ ŽE OKOLITÉ KRAJINY TESTUJÚ VIAC.....
MATOVIČ VEREJNE KLAME!!!!!!
ALE TO NIE JE NIČ NOVÉ!!!!!

fakty

Skús overiť fakty, v ČR iba 16.03.2020 otestovali 1070 ľudí!
Predvčerom 30.03.2020 to bolo 5131 ľudí!!!

aaa

toto tu je niekedy ako na sputniku :D

Jakub

Po výrobe skutočne účinnej vakcíny nastane pokoj. Dovtedy ? Rob čo uznáš za dobré.

Add new comment
TOPlist