EN

Vylúčenie 43. poviedky zo súťaže

Bohužial, sme nuteni vylučiť 43. poviedku Našepkávač, ktorá mala byť zverejnená dnes (12. júl 2010) z poviedkovej súťaže pre nedodržanie limitu rozsahu.

Po zaslaní poviedky dostal každý autor možnosť opraviť drobné chybky akými su gramatika či rozsah poviedky. V prípade 43. poviedky sme bohužial skrátenú verziu, ktorá by spĺňala pravidlami súťaže určený povolený rozsah nedostali. To sa týka aj zajtrajšej poviedky, aj keď tam autor má ešte pár hodín aby nám dodal poviedku vyhovujúcu pravidlám.

Nasledujúce poviedky z programu zverejňovania sú už v poriadku, až na jednu kde autor zatiaľ nespĺňa iné pravidlo súťaže.

Chceli sme sa takýmto situáciám vyhnúť, ale volili sme medzi medzi ústretovým prístupom k autorom v prípade, že poviedka obsahuje len drobné formálne chyby a nekompromisným postojom. Vybrali sme si to prvé, a nezverejnenie dnešnej poviedky je toho dôsledkom.



Komentáre (10)
window
Nike Dunk High North – Black Black with primary colors seem to be a la mode for sneakers- just take a look at the J-Pack Nike Dunk SB Mid and the Nike Air Max 1 soon to drop. ?Well here’s another set of dunks also rocking the same look. ?Both sporting varsity colors reminiscent of the Nike Dunks, but instead have black as the complimentary rather than white. ?Laid upon an entire leather upper with clean white laces to rock, the wing panels have a woven synthetic adding a new look to a classic shoe with classic color schemes. ?And last, but not least- North embroidered on the tongue tags. ?Cop both the Varsity Maize and the Volt Blue at JD Sports.
mercdok
Ahaaa, vdaka za vysvetlenie.
atrox
Mno...oznámení je sice hezké, ale mohli jste posunout harmonogram a šoupnout tam ty další povídky, co měly následovat. Tím samozřejmě redakci nechci kecat do práce, jen taková myšlenka / návrh.
calimerostv
Ja by som skor bol za zverejnenie v tej podobe v akej nesplna ucast v sutazi s tym ze je zverejnena nesutazne, nech mame co citat kdo sme si uz zvykli :)
Creshaw
Osobne bych byl taky pro mimosoutezni uverejneni. Nebo alespon dodatecne po skonceni souteze (aspon pokud ty povidky stoji za to). Jinak nedodrzeni delky jsem si nedavno vsiml u vice uverejnenych povidek (u nekterych me delka na prvni pohled zarazila, tak jsem se podival a ejhle..). Normostrana = 1800znaku vcetne mezer. Viz napr.: http://cs.wikipedia.org/wiki/Normostrana - A jak je uvedeno i v pravidlech souteze, nepocitaji se do toho pouze tzv. bile znaky, coz podle me znamena, ze pokud jsou 2 mezery vedle sebe, pocita se pouze jedna (tj. klasicke chapani vice mezer za sebou v HTML kodu jako 1 mezera). Nadbytecne mezery = bile znaky. Alespon tak to chapu ja. Co se uverejneni povidek tyce, asi pujde o chybne pochopeni bilych znaku (cemuz se popravde moc nedivim, pojem "bily znak" muze byt matouci), protoze povidky maji tesne pod 9000zn. bez mezer. I ja jsem se snazil vejit pod 9000, ale vcetne mezer, no hlidal jsem se asi zbytecne... :)
Creshaw
Jeste maly dotaz na redakci - nechteli byste pridat pocty komentaru do aktualniho seznamu povidek, ktery je vzdy v kazde nove povidce? Aby bylo snadno videt jestli nepribyl nevy komentar k nejake ze sledovanych povidek + by to nove ctenare vic motivovalo cist drive uverejnene povidky :) Diky
Pavol Bobik
@Creshaw: Biely znaky je to co chape Word pri vypracovani statistiky dokumentu ako biely znak (= 2 medzery = 2 biele znaky, ak sa nemylim). Wordom bol rozsah kontrolovany. A teda vsetky zverejnene poviedky splnaju podmienku rozsahu v zmysle normostrany bez bielych znakov ako ich uvadza Word v statistike dokumentu.
Creshaw
RP> Vychazim pouze z toho jak, co jsem pochopil o pojmu bily znak (za pomoci strycka googla), ale zdroje nemusi byt spolehlive, nenarazil jsem na zadny oficialni vyklad. Co se wordu tyce, to bude mozna slovenskou verzi, v ceske je rozlisovano "bez mezer" a "vcetne mezer" :). Samozrejme podminky jsou jen a jen na vas, jen rikam ze mohlo dojit na chybnou interpretaci, predevsim pouzitim slova normostrana, ktera je presne specifikovana na 1800 znaku vcetne mezer, bez mezer se jiz nejedna o normostranu. PS: nechci rozpoutavat zadny flame, ani v zadnem pripade napadat stavajici povidky, jen na to upozornuju.
atrox
Co se rozměrů normostran týče, má Creshaw naprostou pravdu. Je to 1800 znaků včetně mezer nebo 1600 znaků bez mezer (častěji se používá to první počítání). Když jsem hledal definici bílého znaku, všechny zdroje si jen protiřečily. V každém případě, pokud šlo při zadání skutečně o 1800 znaků bez mezer, jen redakce chybně uvedla že chce normostrany (a já zbytečně kleštil povídku až na dřeň). Na věci se ale samozřejmě nic nemění - soutěž běží podle pravidel, které byly uvedeny a jen pro ty trouby, jako já, kteří si dali práci s hledáním faktů, bylo zadání trošku zavádějící. Je tu samozřejmě ještě možnost, že má na Slovensku normostrama jiné normy, ale moc tomu nevěřím.
atrox
Ještě jsem chtěl vzít zpět těch 1600 znaků, ono se kdysi tvrdilo, že normostrana je 1650 úhozů, ale to už teď dávno neplatí. Teď už je to jen těch 1800 znaků včetně mezer. Každopádně bych to neřešil, hlavní je, že si někdo dal tu práci se zorganizováních téhle soutěže a já si tu díky tomu mohl přečíst několik skvělých povídek. Za to redakci patří můj dík.
Pridať nový komentár
TOPlist