SK

Unreal Engine 4 hotový a celý dostupný len za $19

Dlho očakávaný Unreal Engine 4 je pripravený pre verejnosť. Epic zvolil úplne novú stratégiu jeho poskytovania.

Získanie predošlých verzií Unreal Engine bolo dosť náročné. Jeho licencovanie, vysvetlenie čo chce vývojár hry s ním robiť, cena sa líšila od hre ku hre. Epic s týmito praktikami naštastie pre vývojárov hier skončil a odteraz začal ich produkt novú cestu, je oveľa dostupnejší pre hocikoho. To znamená, že sa pravdepodobne dočkáme viacerých titulov bežiacich na tomto podvozku.

Pomocou Unreal Engine 4 sa budú dať vytvoriť hry pre PC, Mac, Android alebo iOS. Naviac podporované sú aj Xbox One a PlayStation 4, no tu treba spraviť ešte zopár úprav. Po zakúpení kompletného balíka UE4 za $19 mesačne môžte začať s tvorbou hier. Epic má len jednu podmienku a to, že chce z celkového predaja 5%-tný podiel. V skratke to znamená, že ako bude úspešná vaša hra tak bude úspešný aj engine.

 
Ukážka Unreal Engine 4 na konferencii GDC 2014
[Povinne zapnúť Full HD ;-)]

 

Čo obsahuje zakúpený balík:

- všetky vývojárske nástroje Unreal Engine 4
- celý kód prístupný cez GitHub
- dokumentácia
- prístup na súkromné Q/A fórum, kde vám Unreal pomôže s vaším vývojom hry
- aktualizácie

Epic nakoniec dodáva, že samotný engine ešte nie je úplne doladený a jeho dokonalejšiu podobu môžme očakávať tak do pol roka. Zakúpiť Unreal Engine 4 si môžte na tomto odkaze.

Zdroj: techcrunch.com

Komentáre (4)
Mučo Mačo
powervw sa pohrava s ray tracingom..to ma zaujalo kus viac..toto je pekne,ale je to umele a ine nikdy nebude kedze je to len rasterizovane
m4te
Pride mi trosku nerealne, ze by real-time raytracing slapal na nejakej ultra-low-power grafike. To by podla mna znamenalo jeden z najvacsich technologickych skokov v tejto oblasti ever. Vykonovo sa to GPU s plnohodnotnym HW neda porovnavat - podla mna ak by sa to dalo takto jednoducho spravit, tak by sme uz davno nemali v PC grafiky ako ich pozname teraz, ale nejaky specialny HW na raytracing (pripadne by postacilo aj cisto CPU). Drzim palce Imagination a som na to zvedavy, prevlada u mna vsak skor skepsa.
DrStevko
Cryengine je za 9,90 dolára...
passco
Tak to je v pohode :) Dufam ze aspon trial ponukaju zdarma na skúšku :)
Add new comment
TOPlist