EN

Scythe predstavil Katana 3

Firma Scythe zaradila do svojej ponuky nový univerzálny chladič pre procesory - Katana tretej generácie.Nová Katana 3 je kompatibilná prakticky so všetkými v súčasnosti používanými socketmi - 478, LGA775 a LGA1366 od Intelu, 754, 939, 940, AM2, AM2+ a AM3 od AMD.




(Scythe Katana 3)

Nová Katana meria 9.4 cm x 10.8 cm x 14.3 cm, pričom váži 495g. Napriek pomerne malým rozmerom disponuje až šiestimi heat-pipe s priemerom 6mm, ktoré vystupujú z poniklovanej medenej základne. Teplo nahromadené v hliníkových rebrách odvádza 92mm PWM-regulovaný ventilátor, ktorého otáčky sa pohybujú v rozpätí 300-2500RPM pri hlučnosti 7,2 - 31dB(A). Cena nového chladiča by v Európe nemala presiahnuť 30€.


Zdroj: hardwaresecrets.com


Komentáre (18)
pitko1993
hm chcel by som vediet ci by sa dalo CPU dobre pretaktovat na takomto chladici...podla mna je AC FREEZER lepsi
bledos
Naco je dobre mat takto nakloneny chladit? Setria tym med na tie pipelines alebo co?
emporio
Ukazu testy si je horsi ako Freezer, ale moj nazor je ze prave tento bude lepsi. Ma 6 heat-pipe (nie do U), na zakladni dalsie rebra a ciastocne bude chladit aj okolie CPU. Cena good, kompabilita good aj ventil.
Ulakursall
takyto chladic by som si teda nekupil aj keby nebol drahy, uz len to naklonenie znie pochybne
lacikaboss
vyrovnat a dolne rebra ohnut.. tot, moj nazor..
dogg128
ludia čodovat svetu moja ninja dokaže staručku pentium 4 3ghz dat vpohode stabilne na 4,2ghz 60C
nManJofo
K tomu naklonu- vdaka nemu bude ventilator ofukovat aj VRM, ktore u vacsiny dosiek ma minimalne az ziadne chladenie, takze to osobne beriem ako plus.
emer
nManJofo: OFUKOVAT no to bude ale cim?....prehriatym vzduchom z CPU teda naco chladit nieco "FENOM"? ucinok to bude mat asi taky ze sa tam bude akumulovat este vecsie teplo teda ak nenastavis otacky na 2200RPM co ti ale stoho spravy vrtulnik a nie mainstream chladic.
minotaurus84
no ako AC FREEZER to bude lepsie urcite, to boli asi vsetky katany, len ma dost husto rebra sa mi zda... a ten naklon, hmm no radsej by som bol keby bol rovno a fukal priamo na outtake ventilator...podla mna je lepsia volba tento xigmatek http://www.tichepc.sk/produkt/Xigmatek-HDT-S963-LGA775-K8-AM2-2957.html , je zaroveň dost vysoko na tych heatpipes, takze by mu nemali zavadziat okolne chipset chladice, a ma aj ten ohnuty pliesok na ofukovanie dosky...
baqq
to logo znazornuje co caka CPU pod tym coolerom? smrt?
prepelica
nie to je oficialne logo scythe
makroelektro
Chladič pekný.vyzerá to tak inak ako iné chladiče.Ale ten náklon sa mi nepáči.Heatpipe by som dal do 90stupňového uhlu a otočil by som ho o 180 stupňov.Ale ktovie možno to má svoje opodstatnenie.Ale radšej by som kúpil AC FREEZER EXTREME.
klb
vela ludi vela nazorov, ale povazovat AC Extreme za lepsi ako cokolvek je asi ako myslet si ze Fico neni komunista. naklonena bola uz prva katana a neviedla si zle. naklon pomaha chladit okolie cpu, ale nebudem vam do toho kecat. kludne si kupte odflaknuty AC Extreme.
Mikhail
Hodime do PC IFX-14-tku,Noctuu abo nejakeho Xigmateka a jedeeeeem...co tam taketo srandy... :D:D:D:D...Ale nie dost bolo humoru...podla mna je napad s naklonenou zakladnou fajn...Paci sa mi aj pokus chladit priamo zakladnu tym ze na nu osadili rebrovanie,ale pre super chladiace vykony tento chladic zrejme urceny nebude,no vo svojej triede si myslim moze slusne zamiesat karty...
adun
nechcem flejmovat ale inzinieri v scythe asi vedia viac o chladeni komponentov ako my vsetci dokopy...
Mikhail
Tak vies ako sa vravi...,,aj majster tesar sa sem tam utne" ale myslim ze v tomto pripade to absolutne neplati :)
AmOK
Evidentne ten chladic navrhoval clovek pri pohlade na svojho postaveneho vtaka. Zasnem kolko deti sa tu najde schopne mojmu tvrdeniu uverit. Niekedy nabuduce mozno dam o kapilarnej elevacii, vzlinavosti kvapalin, probleme obmedzeneho teplotneho rozsahu ucinnosti heatpipe technologie a konstrukcnych problemoch z toho vyplyvajucich.... A na AC freezera nema nic! Ma to spravne ohnute! :-P
Mikhail
Zabudol si na kapilarnu depresiu xDDD...
Pridať nový komentár
TOPlist