EN

Ako je na tom poruchovosť dnešných grafík?

Server hardware.fr urobil zaujímavú štúdiu poruchovosti súčasných performance a high-end kariet. Ako si karty viedli počas dlhodobého pozorovania?Dáta boli zozbierané z jedného nemenovaného popredného francúzskeho distribútora. Sledovali poruchovosť najmä modelov ATi Radeon HD 3870, 4850 a 4870, od nVidie modely GeForce 8800, 9800, GTX 260 a 280. Samostatnou kategóriou boli dvojčipové grafiky - GeForce 9800GX2, Radeon HD 3870 X2 a 4870 X2. Výsledky pochádzajú z obdobia august 2008 - marec 2009.


(poruchocosť kariet podľa výrobcov, nižšie je lepšie)


(poruchovosť jednočipových kariet, nižšie je lepšie)


(poruchovosť dvojčipových kariet, nižšie je lepšie)

 
Pod magickú hranicu 3% poruchovosti sa dostali Asus, Sapphire, MSI, Leadtek a PNY, pričom naviac reklamácií zaznamenali karty od Point Of View (cca 6%). V rebríčku poruchovosti jednotlivých kariet suverénne vedie GeForce GTX 280, kde sa výrobcom vracal zhruba každý desiaty kus. Ako najspoľahlivejšia karta sa ukázala Radeon HD 4850 s poruchovosťou circa 2%. Na druhom grafe tiež vidno, že karty s chipom od ATi chodili na reklamáciu menej často, ako od nVidie. Na poslednom grafe je zobrazená poruchovosť dvojčipových riešení, kde "dominuje" pre zmenu Radeon HD 3870 X2 s poruchovosťou 11%. Celkovo spoľahlivosť takýchto kariet je horšia, ako jednočipových.

Výsledky sú celkom prekvapujúce, nakoľko karty GeForce GTX 200 pracujú rádovo na nižších teplotách ako ich konkurenti od ATi, avšak nižšia teplota sa nezdá byť všetkým.



Zdroj: gpucafe.com


Komentáre (27)
M1ch4l
mam uz druhu point of view, brat ma tiez point of view a este sa ani jednej nic nestalo. Ta moja prezila to, pri com by sa ine karty uz dost mozne odpalili(poliatie/pokvapkanie mineralkou za behu, teplota cez 100)
Toman
a kto to minule tvrdil ze moja Asus 4850 je total smejd co sa rozsipe za 2 tyzdne????
eFatal2ty
Parada ja mam Sapphire 4870x2 najmenej kazive
baqq
eFatal2ty: no z viacjadrovych ano, ale mas tam vyse 4% cize vseobecne to je jedna z najporuchovejsich... ale tak zas ci su to 2 alebo 6%, stale mas obrovsku sancu ze ta tvoja bude OK, aj Point of View GTX280 :)))
bledos
Ale tych skoro 10 % u GTX280 je uz na zamyslenie...
IMMORTAL
Mali napisat pri kolkatich pokusoch, zistili zasah uzivatela do grafiky. Aby boli tie grafi presnejsie. Ved je rozdiel ked 10 %kariet, odpali grafu taktovanim, ako ked prdne sama.
eFatal2ty
pri 2jadrach chyba nova GTX295 a pri 1jadrach GTX285 a 8800=9800
ikon
GIGASHIT je predposledny :)))))
x_x_x_x
2IMMORTAL: nemas to jedno, ked sa pokazila, tak pokazila, apson vies, ze GTX280 ma problemi s taktovanim... Skoda ze tam neni, kdo (vyrobca) kolko GTX280 reklamoval... Predsa len majitel PoW HD4850 nema zarucene ze sa prave jeho karta nepokazi, aj ked je na zozname medzi najmenej poruchove
juloSVKxxl
x_X_X_x: POINT of VIEW (http://www.pointofview-online.com/showroom.php?shop_mode=category_homepage&category_id=1&site_id=1) produkuje VGAs - only made by nVidia. :-)
sapiq
ja mam Palit :D taka tam pre istotu ani nie je xD
juloSVKxxl
sapiq: PALIT=GAINWARD
adrian1212
akoze aspphire HD4870 1GB za 5400sk ... fakt sa oplati a este jaka je pekna xD
snap
hmm ako tych 1,1% rozdiel podlamna neni taky aby sa na ten graf prihliadalo pri vybere vyrobcu...
lycan
palit = gainward ? ja som pocul palit = xpert vision ...
lkuzman
Kariet som mal už celkom peknú plejádu a ešte ani jedna sa mi nepokazila. Takže hmmmm :)
pal0
palit=gainward+xpertvision
juloSVKxxl
pal0: 1)*Gainward(založený v r.1984)...(http://www.gainward.com/main/about.php?id=1), 2)*Palit(r.1988), 3)*eXpresvision(r.2000)...(http://www.palit.biz/main/about.php?id=1)
baqq
jasne ze chybaju nove 295ky a 285ky, lebo sa este tolko nepredavaju aby mohla z toho byt uz statistika...
dendroid
Problem je ten ze ten graf je dost na hovno urobeny , skresluje a teda riadne ... 6 percentna poruchovost je myslim si stale uplne v pohode , ak si vezmete ze na reklamacku ide 1 karta zo 16 Mali urobit sirsi rozsah pre percenta poruchovosti , aby to tak neskreslovalo ...
baqq
akoze o com by boli grafy napr. s plnou 100% skalou, kde by si mal vsetky stlpceky rovnake... skresluje to aby bolo vidno rozdiely, ak by si to robil opacne, nemusis davat grafy vobec...
makroelektro
Ako fajn že mám sapphire.
DuDy
A kde je značka BFG ? Viete mi o tej značke niečo povedat ? Skusenosti atd .....dik , pomohlo by mi to
dendroid
Ja nehovorim ze ta skala musi byt rovno stopercentna , ale takto tie grafy skresluju , toto nieje vykon grafickych kariet ... Ak sa preda povedzme 100 grafik a z nich sa pokazi v jednom pripade 6 kusov a v druhom 3 , je to podla teba velky rozdiel ? Podla mna je ten rozdiel dost maly ... A ked sa pozriem na tento graf , vyzera to uplne inak ...A ludia tu uz z toho robia vedu , zrazu je Gigabyte shit , pretoze na 100 kusov grafik sa pokazi o jednu viac ako v pripade Asusu ... Pritom to moze byt kludne chyba merania , taketo rozdiely su uplne zanedbatelne ... Obzvlast ked to sledovali pol roka
luboos
no expertvision čiže POINT OF VIEW mi odišla po roku a pol a to nebola ani pretaktovana :-) teda isla ale nezobrazovala spravne farby - iba modry kanal
lycan
to dudy : BFG je dobra znacka ,,,velmi kvalitne :D , a EVGA este lepsia
bubu123
ja mam azda poruchove skusenosti s sapphire 3 karty odnich mi odisli najprv Ati 9600 SE potom 2 9600 Pro vky Pro . zatial drzim Gainward 7600GS dolden sample kartu zatial maximalna spokojnost a pritom skusal som nanej uz aj nemozne .
Pridať nový komentár
TOPlist