EN

Acer predstavil prvý nettop s nVidia ION

Acer ako prvý výrobca predstavil nettop založený na dlhoočakávanej platforme nVidia ION.Od predstavenia už uplynulo niekoľko mesiacov a opletačiek s Intelom, avšak ION od nVidie bol doteraz v mnohých podobách, len nie ako finálny produkt. To sa však v blízkej dobe zmení - ako prvý výrobca, ktorý predstavil svoju "podobu" ION-u, je Acer s nettopom AspireRevo.








 

(Acer AspireRevo)

Základom je procesor Intel Atom 230 s taktom 1.6GHz a samozrejme čipová sada nVidia MCP79, alias GeForce 9400, čo je aj názov pre integrované grafické jadro. Dodávať sa bude s DDR2 pamäťou o kapacite do 4GIB a 250GiB pevným diskom. Čo sa týka portov, k dispozícii je šesť USB-čok, eSATA, čítačka kariet, HDMI, D-SUB, audio a gigabitový ethernet.

Vďaka použitému chipsetu a technológii PureVideo HD by mal AspiRevo poradiť s prehrávaním videa v rozlíšení 1080p, a pri použití HDMI aj s 8-kanálovým zvukom. Čo sa týka herného výkonu, bude na tom podstatne lepšie, ako riešenie od Intelu, dokonca by si na nižom rozlíšení malo poradiť napr. s Call Of Duty 4. Systém sa bude dodávať paradoxne nie s XP alebo Linuxom, ako je pri takýchto počítačoch zvykom, ale s Windows Vista Home Basic alebo Premium. Cena by sa v čase uvedenia mala pohybovať na úrovni 299USD. Vydanie je naplánované na koniec leta.


Zdroj: expreview.com, hothardware.com


Komentáre (16)
W0Lf
no napojit si mysku , klavesnicu. Niaky mini monitor keby sa dal kupit. A na cestach , genialna vec. Pomaly lepsie ako PSP !
Snake
to je na topánky?
nex_12
Nemozem si pomoct ale strasne sa mi to podoba na váhu :D
K0S3K
si to viem predstavit ako prehravac k televizoru s pristupom na net a obcasne hranie po sieti...v skutku pecka
Glauko
>>nex_12: tak keď sa ma tým inšpiroval, aj ja to tak vidím :o) Inak to by mohol byť dobrý námet na 2in1 (váha + zároveň počítač). Dobrý oftopic :D
marfan
no len neviem či to grafické jadro nebude brzdiť ten ATOM
Glauko
>>marfan: samozrejme, že bude, ale oproti GMA950 je to pecka
hurikan69
Nechame sa prekvapit, ale jednoznacne velmi zaujimava vecicka. ;)
Leteku
Ked uz je to taka novinka mali to osadit aj nejakym novym atomom
Toman
ak by tam bol Atom 330 (dvojjadro) tak to bude supa... za 6000 uhladne HTPC nepostavim ani nahodou...
matias90
hotove HTPC, super vecicka
avixe
ktovie aky to ma hluk
hurikan69
Pevne dufam ze to bude pasiv. :)
avixe
:-) to tazko
avixe
"The AspireRevo is small and quiet enough to go anywhere. …low noise nature of the AspireRevo makes it an affordable HTPC consideration for those looking for a quick drop-in solution.
matias90
avixe: vidis paradicka, tiche, male,HTPC,FTP,Printserver,...,vies stym vela.
Pridať nový komentár
TOPlist