EN

XP mode pre Windows 7 už bez HW obmedzení

Microsoft vydal novú verziu XP módu pre Windows 7, v ktorej boli odstránené nároky na prítomnosť virtualizácie v procesore.XP mód do Windows 7 snáď netreba hlbšie predstavovať - jedná sa o virtuálne XP-čko bežiace popri vlastnom operačnom systéme, ktoré je možné si zdarma stiahnuť zo stránok Microsoftu. Pokiaľ Vám na sedmičke nefungujú staršie programy, užitočná vec.


(VirtualPC s XP-mode integrované do Windows 7, v pozadí Word 2003 spustený z XP módu, v popredí natívny Word 2007)
 

Problémom bol však nárok na procesor - musel obsahovať VT-x (Intel) alebo AMD-V technológiu pre podporu virtualizácie. Pre niektorých žiaden problém, ale majitelia lacnejších procesorov boli v nevýhode. Nová verzia XP-mode však tento problém odstraňuje, a pobeží na akomkoľvek procesore, podobne ako VirtualPC. Novú verziu XP-mode sťahujte TU.


Zdroj: hothardware.com
Komentáre (18)
avixe
zda sa mi alebo tam nieje na vyber slovensky os?
Menyus911
nechapem naco ma win7, ked tam da xp mod.. :D LOL!
Tonci20
"Menyus911" ty potom toho asi viacej nechapes...
badyto
To znamena ze rozbeham aj moju TV kartu ktora nejde na sedmicke? A ked mam 64bit sedmicku tak mam potom automaticky 64bit XP? alebo mozem zvolit aj 32 bit? neviete niekto?
Jeremi
badyto nie karta ti nepojde HW na beh XP modu je virtuálny
satano
bude to papať aj menej RAM?
Richard_12
Nie je to určené pre Win7 Home premium len pre verzie Win7 Prof. a Ultimate. Škoda zase zbytočné obmedzenie zo strany Microsoftu.
rayen11
2Richard_12: aj Enterprise verzia je podporovana...
bledos
Dufam, ze aj mne sa podari rozbehat tu TV kartu...Ale asi to bude dost CPU narocne tak som zvedavy ci to moje 1.3 Mhz intelacke dojjadro na notebooku zvladne.
w3r1k
tak si pustaj tv cez tv kartu v xp mode tam ju nainstalujes. inac myslel si asi 1.3GHz nie MHz ;)
bledos
mam mensiu otazocku - som si yo stiahol a aj nainstaloval, ale ked som si to spustil tak to vyzera ako ked mi nabehne bios na pc. To chce este odomna instalacne CD windowsu XP, ktore si tam budem musiet nainstalovat? Sorry za take otazky ale myslel som si ze to urobia nejako sikovnejsie...
badyto
Prave som stiahol tie 3 subory co boli na stranke, nainstaloval pekne po rade a vsetko slape ako ma, mam v okne XPcko :-) Len tu TV kartu som veru nerozbehal :( Aplikaciu som nainstaloval ale pise mi ze nenasla sa karta :(
bledos
No pani trosku som sa s tym hral a az nato, ze je to zadarmo tak je to dost o nicom. Ked uz tak si nainstalujem napriklad VMware alebo podobny virtualizacny program, ktory ma ovela viacej funkcii a inych vylepseni. Som si to uplne inak predstavoval, ze to ti mrkvosoftaci urobia - ako nejaky emulacny program, ktory by nejake prepisoval intrukcie z w7 na XP mod a naopak - ved maju vsetky zdrojaky dostupne...No nic mozno nabuduce :)
spok
badyto - aky 3 subor si stiahol? ja tam vidim dva - Windows Virtual PC a Windows XP Mode, ale furt vypisuje: "Cannot Windows Virtual PC host process. Check the System event log for more details. Windows Virtual PC requires hardware-assisted virtualization. There is no hardware-assisted virtualization support in the system."
spok
nabuduce by autor okrem prekladu zdroja to mohol aj prakticky otestovat, lebo nova verzia potrebu VT-x neodstranuje, ale iba update Windows6.1-KB977206-x86 ;)
spok
sry za spam, ale XP-mode uz startuje a pre 64bit procesor bez VT-X je samozrejme potrebny Windows6.1-KB977206-x64 :P
window
<p>Nike Toki ND Medium – Grey Blue Sapphire</p> <p>The <strong><a href="http://www.hijordan.com/air-jordan-1-c-1.html">nike jordan 1</a></strong> has been seeing plenty of action as of late, and just off the heels of the release of the black / volt colorway, <strong><a href="http://www.hijordan.com/air-jordan-4-c-4.html">nike jordan 4</a></strong> has released a new version to select accounts including 21 Mercer Street. This time around, the unique design sports a grey nubuck upper along with white and <strong><a href="http://www.hijordan.com/air-jordan-5-c-5.html">nike jordan 5</a></strong> blue accents, including the piping, shoe lacing holes, and midsole ribbing. How doe these compare to past colorways we’ve previewed?</p> <p>&nbsp;</p>
juicy couture …
XP mode pre Windows 7 už bez HW obmedzení | pc.sk [url=http://www.juicycoutureoutlet-2012.com/]juicy couture outlet online[/url]
Pridať nový komentár
TOPlist