SK

Aktualizácia firmware pre Surface 2 Pro zvýšila životnosť batérie

Microsoft vydal update nie dlho po tom, čo bol samotný Surface 2 Pro uvedený na trh.

Spoločnosť uvádza, že čip WiFi Marwell dokáže operovať aj s nižšími energetickými požiadavkami. V aktualizácii firmvéru sa Microsoft rozhodol upraviť mu napájanie aby odoberal menej "šťavy" a tým predĺžil životnosť batérie. Server Anandtech podrobil Surface 2 Pro s novým aktualizovaným firmwarom testom ktoré odhaľujú, o koľko sa podarilo zvýšiť výdrž batérie.

Redaktori už raz Surface 2 Pro testovali a aj tentokrát spustili testy s rovnakým nastavením podmienok jasu a zaťažením. Výdrž batérie pri surfovaní na pôvodnom firmware bolo 6,68 hod. a s aktualizovaným 8,33 hod. Po novom tak Pro verzia predbehla aj Surface 2 (8,07 hod.). Microsoft deklaroval serveru Anadtech, že ich interným meraním dosiahol úsporu pri surfovaní takmer 25%.


Test pri prehrávaní videa s rozlíšením 720p, rýchlosťou toku dát 4 Mbps a kodekom H.264 vykázal úsporu približne o 16%. Pôvodný Surface 2 Pro vydržal 6,65 hod a aktualizovaný 7,73 hod. Anandtech taktiež komunikoval s Microsoftom s otázkou, prečo nie je Surface 2 Pro schopný poskytnúť podobnú životnosť batérie ako má MacBook Air 2013. Microsoft odpovedal, že Surface 2 Pro má väčšie množstvo senzorov, vyššie rozlíšenie displeja, aktívny digitalizátor a kapacitnú dotykovú obrazovku čo zvyšuje nároky na energiu. Výsledky si môžte pozrieť priamo na stránke Anandtech.

Komentáre (1)
lacikaboss
o kolko sa znizil dosah wifi?
Add new comment
TOPlist