SK

Google Glass okuliare nie sú mŕtve, pripravujú sa pre užívateľov

 
Projekt Google Glass neskončil, tvrdí výkonný predseda Google. Okuliare by sa mali pripravovať pre užívateľov a Google s nimi v budúcnosti počíta.

Po tom, čo Google prestal v januári predávať svoje okuliare pre rozšírenú realitu Google Glass sa objavili náznaky, že celý projekt skončí a upadne do zabudnutia ako jeden z neúspešných Google experimentov.
 
 
Výkonný predseda Google Erict Schmidt však uisťuje, že Glass okuliare neskončili. Technológia stojaca za celým projektom je príliš dôležitá pre Google a celý program bol presunutý pod vedenie Tony Fadella z Nest divízie, ktorý má na starosti pripraviť okuliare pre užívateľov v budúcnosti. Čo presne to znamená a aké konkrétne zmeny majú byť na okuliaroch vykonané nie je známe.
 
"Ukončili sme program Explorer a média si to vysvetlili tak, že končíme celý projekt, čo nie je pravda. Google je o riskovaní a neexistuje nič v upravovaní Glass čo by naznačovalo, že s nimi končíme", prezradil Eric Schmidt. Taktiež dodal, že okuliare predstavujú veľkú a veľmi základnú platformu pre Google a podobne ako samoriadiace autá potrvá roky, kým sa aj Glass stanú skutočnosťou. "Je to ako by ste povedali, že samojazdiace autá sú sklamaním, pretože už teraz nejazdia okolo mňa", vysvetľuje Schmidt.
 
Posledné správy z konca minulého roka naznačujú, že by Google mal tento rok priniesť lacnejšiu verziu Glass. Tie by mali obsahovať procesor od Intel-u, nový dizajn a dlhšiu výdrž na batériu. Tieto správy však Google oficiálne nepotvrdil, no podľa slov Schmidta sú v spoločnosti odhodlaní doviesť projekt Glass do zdarného konca.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (1)
mano8
za 45464564561518648 € si ich strčte ...
Add new comment
TOPlist