SK

Dnes sa koná Google I/O 2019 konferencia

Dnes sa bude konať každoročná konferencia spoločnosti Google, kde budú predstavené novinky v oblasti systému Android, mobilov, v službách Google a mnoho iného. Konferenciou bude tradične sprevádzať CEO spoločnosti Google Sundar Pichai spolu s ostatnými pracovníkmi.

Očakáva sa predstavenie dvojice telefónov Pixel 3A a 3A XL. Tie majú ponúknuť rovnako kvalitný fotoaparát ako vlajková loď Google Pixel 3 a nižšiu cenu. Znížiť cenu nových telefónov sa podarilo použitím menej výkonného procesoru, sklenené telo bolo nahradené plastovým a dvojica telefónov by nemala mať podporu bezdrôtového nabíjania. Dobrou správou je, že nove telefóny budu obsahovať 3,5mm jack.

 

Mali by sme sa dočkať aj predstavenia novej verzie Androidu. Tá nesie názov Android Q a aj keď už sa o ňom čo to vie, dokonca bola vydaná BETA verzia, je veľmi pravdepodobné, že tie najlepšie funkcie Google predstaví až dnes na konferencií.

 

Google možno prezradí aj niečo bližšie o novo pripravovanej cloudovej službe určenej pre hranie hier Google Stadia. Dozvedieť sa tak môžme cenník predplatného alebo bližšie informácie o fungovaní Google Stadia. Pravdepodobné je aj to, že Google moc informácií o Google Stadia neprezradí a spraví tak na E3, ktorá je zameraná na hry.

Konferenciu je možné sledovať online na stránkach Google (odkaz v texte). 

Zdroj: Google

Komentáre (1)
fela

Len drobnosť - CEO sa volá Sundar Pichai, čo je pre nás pomerne vtipné meno (znamená Pi čaj, takže nič vulgárne....) :)

Samozrejme, vždy je potrebné, ak sa jedná najmä o megakorporácie spomenúť aj ich negatíva:

Používanie služieb od Googlu vyžaduje použitie neslobodného Javasciptu; pri použítí LibreJS sú tam stále nejaké nefungujúce časti.

Google nenápadne kombinuje reklamné profily a vyhľadávanie profily.

Google Play posiela vývojárom aplikácii osobné informácie o užívateľoch, ktorá si aplikáciu nainštalovali.

Samozrejme, G. ukladá informácie o užívateľoch, ich správaní, archivuje emaily označené ako "zmazané".

Google a FB presadili v Kalifornii "Privacy Act", kde v spolupráci s internetovými providermi logujú dáta a monitorujú správanie užívateľov.

G. podporil TPP.

... a je to toho tak veľa, že tu na to nie je priestor...

Add new comment
TOPlist