SK

Vyjadrenie k chrčiacemu zvuku - Noctua NH-D15 G2

Noctua, Vienna 13.9.2024

Dostali sme správy od viacerých zákazníkov a recenzentov týkajúce sa chladiča NH-D15 G2 - pri prevádzke blízko maximálnej rýchlosti ventilátora vydáva chladič mierne, ale počuteľné zvuky chrčania. Údaje, ktoré sme zhromaždili prostredníctvom spätnej väzby, ukazujú, že 98,7 % používateľov tento problém nemá, ale plne rozumieme frustrácii tých, ktorí sú týmto správaním ovplyvnený. Úprimne sa ospravedlňujeme za nepríjemnosti a usilovne pracujeme na analýze príčiny a vhodných riešení pre existujúce chladiče ale aj budúcu produkciu NH-D15 G2.

Naša analýza potvrdila, že toto správanie môže nastať v dôsledku silných otrasov počas prepravy, čo môže mierne uvoľniť prepojenie rebier chladiča na jeho bokoch. Ak toto prepojenie nie je dostatočne pevné a ventilátory pracujú blízko svojej maximálnej rýchlosti, prúd vzduchu môže spôsobiť jemné vibrácie rebier, čo môže viesť k miernym zvukom chrčania.

Aby sme tomuto predišli a poskytli rýchle a bezproblémové riešenie pre zákazníkov, ktorí týmto problémom trpia, vytvorili sme sadu lepiacich krytov z nerezovej ocele, ktoré sa dajú pripevniť na boky chladiča NH-D15 G2. Tieto kryty nemajú žiadny vplyv na tepelný výkon a spoľahlivo zabránia akémukoľvek jemnému pohybu rebier, ktorý by mohol spôsobiť chrčanie.

Pre novú produkciu chladičov pracujeme na posilnení mechanizmu prepojenia rebier, čo podľa našej validácie znižuje riziko tohto typu poškodenia na takmer nulovú úroveň. Chladiče s týmto novým prepojovacím mechanizmom by mali byť dostupné do konca októbra.

Zákazníkom, ktorí majú tieto problémy s chladičmi NH-D15 G2, vieme ponúknuť tri riešenia:

1. Môžeme im bezplatne zaslať sadu lepiacich nerezových krytov na spevnenie rebier

2. Môžeme im bezplatne vymeniť chladič za nový, pravdepodobne koncom októbra.

3. Zákazníci môžu vrátiť svoj chladič a získať plnú náhradu.

Plne chápeme a zdieľame frustráciu zákazníkov, ktorí sa s týmto problémom stretli a dúfame, že navrhnuté riešenia budú pre nich uspokojivé. 

Zdroj: TS Noctua

Add new comment
TOPlist