EN

Rampage Extreme II pre Nehalem

Uvedenie novej platformy Nehalem je síce ešte pomerne ďaleko, Asus však už má pripravenú základnú dosku pre extrémny overclocking - Rampage Extreme II.Absolútny high-end v oblasti základných dosiek nastolil Asus so svojou Rampage Extreme pre súčasný socket LGA775. Druhá verzia tejto dosky už bude obsahovať čipset Intel X58 a určená bude práve pre pripravované štvorjadrové procesory Intel Core i7.



Rampage Extreme II vybavil Asus naozaj vynikajúco, hlavne čo sa týka pretaktovania - na doske je napríklad špeciálna prídavná karta VTT CPU Power Card pre 16-fázové napájanie CPU a 3-fázové pre RAM.
Na doske bude možné prevádzkovať zapojenie viacerých grafických kariet ATi Radeon v režime CrossfireX ale aj nVidia GeForce v režime Triple SLI.



Takisto boli vyslyšané aj požiadavky overclockerov zo stretnutia v Berlíne, kde sa mimo iného spomínali aj ľahko prístupné miesta pre reálne meranie jednotlivých napätí multimetrami. Prítomný je samozrejme aj systém Tweak It, ktorý umožní ladenie pretaktovania bez vstupu do BIOS-u.




Chladenie síce nieje tak extravagantné ako na súčasných high-end doskách, no pravdepodobne ani nebude nutné, keďže sa pamäťový radič presunie z NorthBridge do CPU.
Fotografie pochádzajú z predprodukčnej vzorky, dá sa teda očakávať že niektoré detaily sa ešte pozmenia. Už teraz to však vyzerá na ďalšiu "hard-core" dosku :-)

Komentáre (19)
M1ch4l
to je ATX ci e-ATX ? :D
Gudas
ATX
Toman
tie tlacitka su luxusne!!!! (konecne)
A2C
akože no coment toto je pravá OC doska a tie čo boli OC dosky doteraz to boli predvýrobné testovacie vzorky :-) konečne sa niekto pýta ľudí ktorý s tým HW žijú
vacropoli
fuhha to je na posratie
fingal
Jednoducho luxus. Nie pre beznych smrtelnikov ktori sa len hraju na pretaktovanie... Hard core !! :)))))
Vladio5
este chcem vidiet konecne chladenie a complte final ale dufam ze to na naj pojde riadne
GODZILA
si to kúpim a povesím na stenu a detom poviem že to je nový obraz za 10000skk
lkuzman
A zas sa bude meniť "stará" za novú :D .. pekný kus.
lacikaboss
pekne sa na nu pozera... konecne vidno aj dosku, nie len chladenie :D
lycan
a k tomu taky core i7 extreme edition , to je ono ,10 + 25 = cca 35 litrov za dosku a CPU .....
jutes
mno sikovna doska uz viem co si kupim ked nahodou odpalim mojho Strikera, raz darmo ASUS No.1
prepelica
moc sa neunahlite predsa len je to jedna z prvych dosiek na novy socet a bude kopa dalsich takze pomaaalinky...na tento socet vyrabaju lepsie a lepsie dosky takze toto urcite neni posledny naj kus ;D
Nickk
nuž divoký názov ale výstižný, tato doska mi pripada ako Ferrari medzi doskami. lol vypinač "Start", mohli už dopisať na vypinač "Engine" šak je to riadna mašina :)
sohoenter
mna by zaujimalo na co konkretne sluzi ta VTT karta, lebo popis ze "na doske je napríklad špeciálna prídavná karta VTT CPU Power Card pre 16-fázové napájanie CPU a 3-fázové pre RAM" je dost je nedostacujuci
Gudas
všetko čo vieme sú iba fotografie...viac info sa dozvieme až neskôr pri oficiálnom uvedení na trh ;-)
gogomiro
no pre mna asi zbytocna vec ,aj ked mam teraz Asus P5Q-Deluxe,lenze v tom taktovani sa fakt nevyznam,ale E8500 ide dobre aj na zaklade 3,16Ghz a na moju pracu na PC uplne postacuje,aj ked som skusal ist vyssie a na 4Ghz tiez slape stabilne :),no tato doska je fakt uz pre "blaznov na extremny OC"
eFatal2ty
Tak to je uz fakt sila
eFatal2ty
ja si kupim az striker III Extreme ked bude jednotku a dvojku uz mam
Pridať nový komentár
TOPlist