EN

Samsung predstavil Galaxy Note 7, dorazí aj na Slovensko

 
Spoločnosť Samsung včera večer oficiálne predstavila svoj najnovší phablet Galaxy Note 7. Prináša špičkovú výbavu, skener očných dúhoviek a vylepšené dotykové pero. Poznáme aj dostupnosť u nás.

Galaxy Note 7 predstavuje nástupcu Galaxy Note 5, ktorý bol uvedený minulý rok. „Šestku“ sa výrobca rozhodol preskočiť, aby zjednotil Note líniu s Galaxy S sériou. Note 7 prináša zmenený dizajn, ktorý pôsobí viac symetricky. Prednú aj zadnú stranu pokrýva ochranné sklo Gorilla Glass. Konštrukcia je vodeodolná a zariadenie disponuje certifikáciou IP68 čo znamená, že by malo prežiť ponorenie do hĺbky 1,5m po dobu pol hodiny. Galaxy Note 7 bude dostupný v modrej, čierne, striebornej a zlatej farbe. Nie všetky trhy však dostanú všetky farby.
 
Displej prístroja je veľký 5,7“ a po vzore Galaxy S7 Edge je aj tu zahnutý na oboch bokoch. Ide o Super AMOLED displej s rozlíšením 1440x2560px. S použitím pera S-Pen je po novom možné písať poznámky aj na zhasnutý displej telefónu. Pod kapotou sa nachádza buď Snapdragon 820 (2 jadra s taktom 2,15GHz + 2 jadra s taktom 1,6GHz) s grafickou časťou Adreno 530, alebo Exynos 8890 vlastnej výroby. Ako je u high-end smartfónov Samsungu typické, určité trhy dostanú Note 7 s jedným procesorom a iné trhy zas s druhým. Všetky varianty smartfónu však budú mať 4GB LPDDR4 RAM a rýchle 64GB UFS 2.0 úložisko. To je možné rozšíriť cez microSD karty. Energiu zariadeniu dodá 3500mAh batéria s podporou bezdrôtového nabíjania a rýchleho drôtového nabíjania. O to sa postará USB konektor typu C.
 
 
Fotografická výbava smartfónu je totožná s tou, akú majú smartfónu Galaxy S7 a S7 Edge. Vzadu teda nájdeme 12Mpx snímač s duálnou fotodiódou pre rýchly autofokus. Vpredu je 5Mpx fotoaparát. Jednou z najväčších vychytáviek zariadenia je bez diskusie skener dúhoviek pre biometrickú autentifikáciu. Tomu v tme pomáha IR dióda a dedikovaný predný fotoaparát. Má ísť o vyspelý systém skenovania, ktorý neoblafnete ani vytlačenou fotkou oka s vysokým rozlíšením. Spoľahlivo by mal fungovať aj pri skenovaní cez okuliare. Osobne považujem skener očnej dúhovky na mobiloch iba za akúsi nepotrebnú high-tech funkciu, ktorá v praxi spomaľuje autentifikáciu a praktickejší mi príde skener odtlačkov prstov. Ten Note 7 taktiež má.
 
 
Samsung k telefónu pribaľuje tradične aj stylus ako aj k predošlým Note smartfónom. Ide o vylepšený S-Pen, ktorý má zúženú špičku aby napodobňoval guľôčkové pero. Zvýšená bola úroveň tlaku z 2048 úrovni až na 4096. S-Pen je rovnako ako celý Note 7 vodeodolné a písať s ním môžete aj pod vodou.
 
 
Operačným systémom je ešte Android 6.0 Marshmallow s TouchWiz, no smartfón sa zrejme dočká aktualizácie na Android 7.0 Nougat. Prvým termínom dostupnosti je 19. august, ten však neplatí pre Európu. V Európe bude Note 7 dostupný od 2. septembra. Slováci si smartfón budú môcť predobjednať od 16. do 30. augusta pričom ako bonus dostanú aj VR headset Gear VR. Cena sa bude pohybovať okolo 800€.
 
Zdroj: phonearena
 
Komentáre (1)
cisino
a načo ????
Pridať nový komentár
TOPlist