EN

Asus: 7 grafík v jednom PC? Bez problémov!

Asus pridá do svojej ponuky základných dosiek jeden nový "extrém" - Asus P6T7 Supercomputer, dosku s výlučne PCIexpress x16 slotmi pre grafické karty. Tých bude hneď 7!Základnú dosku s rovnakým názvom dávnejšie predstavil aj AsRock, low-end odnož firmy Asus. U P6T7 však Asus nekompromisne vyradil všetky iné sloty a osadil iba PCIexpress x16 sloty v úctyhodnom počte 7. Pýtate sa na čo by niekomu niečo také mohlo byť? Nuž napríklad ak si niekto chce postaviť domáci "mini-superpočítač" pre výpočty prostredníctvom grafických kariet, alebo sa vo veľkom zapojiť do projektu Folding@home.



Ostatné špecifikácie už nejak nevybočujú zo štandardu high-end dosiek - podpora Core i7 procesorov, 24GB DDR3 pamäte v šiestich slotoch, 8-kanálové audio, dve gigabit sieťovky, 2xeS-ATA, 2xSAS a 6xS-ATA.
Napájanie procesora má zabezpečovať 16 fáz plus 2 fázy pre QPI zbernicu, pričom heat-pipe chladenie pokrýva aj tieto napäťové regulátory a aj regulátory pre RAM.

Veľký blok chladenia pokrýva jednak SouthBridge ICH10R, ale aj dva nVidia nForce 200 čipy, vďaka ktorým sa dostáva PCIe x16 slotom dostatok PCIe liniek. Vyriešené je to zrejme celkom rozune - 2x 16 PCIe leniek z NorthBridge Intel X58 je pripojených na tieto dva nForce 200 čipy, pričom každý z nich poskytuje dvom slotom po 16 PCIe liniek (modré sloty). Pokiaľ sa využijú aj čierne sloty, priradí sa im 8 PCIe liniek.



Doska samozrejme podporuje CrossfireX aj SLI. Dostupnosť ani cena známa nieje, ale už teraz je isté, že toto bude jedna z tých luxusnejších záležitostí :-)



Zdroj: Techconnect
Komentáre (11)
Wincooo
tak toto je podla mna maximalna debilita !!
eFatal2ty
tak tomu ver ze je tam 8 2slotovych GPU aj tak nenarves
avixe
ludia co toto kupuju asi nepouzivaju pci modem co? :D
Fly
no a este nech urobia dosku na 7 cpu a budeme si prepinat hardware podla chuti ::D:D
amd_sk
maximalne 1-slotove grafy sa tam zmestia. ale ako ja viem tak najviac gk zapojenych naraz je 4
andynko
ale zase dobra vec na 4 sli alebo crossfire ... modre su vsetky 16 tky. To je nieco pre 3D markov :)))
skype3x3
Uz ked to chceli taky "SUPERPC" tak tam mohli dat aspon 12x SATA...
Agent0019
To by chcelo spravit niaky test :P
bledos
Konecne budem mat na cs 1.6 100 fps...
badyto
s tym by sa lamali hesla... :-P
Tomus
strelili dost mimo... ty co robia f@h nepotrebuju i7 cpu tym staci aj low end dvojjadro. Fakt by som chcel vediet pre koho toto akoze je.
Pridať nový komentár
TOPlist