EN

AMD Phenom II X4 965 už čoskoro

AMD pravdepodobne v najbližšej dobe pridá do svojej ponuky štvorjadrových procesorov nový model - Phenom II X4 965. Ten bude mať zatiaľ najvyšší takt spomedzi všetkých od AMD - 3,4GHz.Podľa TweakTown je uvedenie tohto nového high-end modelu už za dverami, keď by sa mali prvé kusy začať dodávať už na budúci týždeň. Nový Phenom II X4 965 má mať oproti v súčasnosti najrýchlejšiemu Phenom-u o 200MHz vyšší takt - teda rovných 3,4GHz.



Ostatné špecifikácie ako 6MB L3 cache či 125W TDP zrejme ostanú zachované.
Otázna je zatiaľ cena. Možné sú dve varianty - že AMD nasadí novinke cenu vyššiu ako pre Phenom II X4 955 (cca 220€), alebo ho začne predávať za rovnakú cenu a ostatné procesory o niečo zlacnia.
Dúfajme v druhú variantu, tlak na Intel by sa ešte viac zvýšil a my by sme sa mohli tešiť na nové zľavy :-)

Ak by sa Phenom II X4 965 dostal na trh, bude to zrejme Black Edition, čo by znamenalo že súčasný X4 955 BE by sa postupne dopredal a nahradil by ho procesor s rovnakými parametrami no bez otvoreného násobiča.


Zdroj: TweakTown
Komentáre (12)
bborecc
vyzerá to tak, že s kúpou 955 radšej počkám... :D žeby nakoniec 965? :)
Dawid
no aj ja
predatormx5
no uz sme traja :)
rottenkiwi
Gudas si trvdohlavo uzakonil Gudasovku slovencinu, dve varianty, druhu variantu, akuzativ singularu napr. modelovu radu atd., to je asi rada pre modely ( v hair stylingu ) ? Uz za dva roky bolo dost casu to zmenit, nie ? :)
flanker
A to není vše od AMD, mám potvrzeno již delší čas, že bude i x4 975 :)...KDy, to však nevím :(.
pitko1993
3,4 Ghz este kupit nejaky lepsi chladic(postaci aj vzduch :D) a nebude problem s 4 Ghz :)
Gudas
Kontakt na mňa máš, prečo si mi to teda už tak dávno nevysvetlil?
flanker
Problém bude, 4GHZ je limit AIR u Phenomu II C2 revize. I nejlepší z nejlepších, jako je např Chew, který Phenomy testuje na různých deskách, spolupracuje s Gigabytem, má však i přístup na MSI a ASUSky se dostane stabilně max na 4.05GHz s vdzuchem, na benchmarky až na 4200MHz. Ale on navíc moc dobře ví, jaký PSU, jaké konkrétní moduly RAMek atd...Problém je, že PHenomu II by nevadily ani tak vysoké voltáže, kdyby měl nízké teploty. Je to milovník chladna. Proto s 1.55V už nedosáhneme ve stabilitě většinou žádného zlepšení než třeba při 1.47V. Vyhovují mu teploty v burnu do 50 stupňů (můžeme však provozovat až do 65-67 bez problému v praxi).
jk2
No paráda, pozerám, že AMD sa konečne maká. Tiež začínam mať problém :-)), čím nahradím môj terajší Athlon 5400+ BE. Ale .....sú to príjemné starosti, keď je z čoho vyberať :-). A výberje veru pestrý (štvorjadier je ako maku :-)).
Glauko
Tak včera som mal tú česť s AMD Phenom II X4 945 3.0GHz a boli to veľmi pozitívne pocity :o)
XatriX1410
Taktiez sa chystam vymenit svoje 5400+ BE za nieco lepsie (doteraz som rozmyslal nad 955 BE), kedze tento nezvlada pracu v After Effects ako by som si to predstavoval. Som zvedavy aka bude ponuka v auguste :) A z toho, ako casto vychadzaju nove AMD procaky mi tecu slinky :-))
Dawid
podla mna bude o 20€ drahsi,teda cca 240€
Pridať nový komentár
TOPlist