EN

Lenovo IdeaPad S12 aj s VIA Nano

Lenovo ponúkne u svojho nového netbooku aj procesor VIA Nano s grafikou Chrome9 HC3. S trocha vyšším výkonom príde aj o niečo nižšia cena. Lenovo so svojím novým 12" netbookom IdeaPad S12 bude mať na trhu zrejme jeden z najpestrejších radov netbookov - okrem klasickej verzie s Intel Atom + čispet 945GSE a neskôr plánovanej verzie s nVidia ION teraz pridáva možnosť kúpiť si tento počítač aj s procesorom VIA Nano!

Pod označením Lenovo IdeaPad S12 - 295956U sa skrýva netbook vybavený procesorom VIA Nano ULV 2250 (1,3GHz, 800MHz FSB, 1MB L2 cache). Výrobca udáva integrovanú grafickú kartu Chrome9 HC3, čo zanmená čipset VIA VX800 a teda aj podporu urýchľovania dekódovania videa vo formátoch MPEG-2, MPEG-4, WMV9, VC1 a DiVX.



Ostatné špecifikácie netbooku ostávajú zachované - teda 12,1" LCD s rozlíšením 1280x800, 1GB RAM,160GB pevný disk a Windows XP Home. Pozitívne tiež je, že oproti rovnako vybaveným IdeaPad netbookom s Intel Atom má byť verzia s VIA Nano o niečo lacnejšia - oficiálna cena je 449USD, oproti 499USD za IdeaPad S12 s Intel Atom N270 (1,6GHz).
Tento konkrétny netbook sa dal vidieť už aj na výstave Computex, teraz ho už firma zaradila do ponuky, čo znamená že dostupnosť aj u nás je už len otázkou času.



Zdroj: Lenovo
Komentáre (19)
rado3105
Konecne.
Juri1990
Už fakt uvažujem o kúpe, ale zatiaľ nie sú prachy, no po lete sa uvidí
K0S3K
kua... u nas zase 450 €... dzigany eurodoloarolibra....
rado3105
hej uz by mohli zrusit dolar ako svetove platidlo, co je v blizkej dobe dost realne vzhladom na snahy Ciny, Ruska, Indie, Indonezie,...vytvorit vlastnu obchodnu zonu
avixe
:D si zavelil teraz
avixe
ani v blizkej dobe, ani realne
rado3105
myslis co som tvrdil ja avixe?
rado3105
ak hej tak odporucam precitat: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=13926
avixe
ano myslim to co si tvrdil ty rado3105... dolar nieje svetove platidlo... je to paritna mena, principy parity su zalozene na dolari, aj koncepcne aj institucionalne... paritnou menou nemoze byt ina mena v kapitalizme
rado3105
:D kapitalizmus konci, a vidiet ze si to precital Cina ma najvacsie dolarove rezervy na svete, dolar nie je nicim podlozeny...amici ho mozu zrusit kedykolvek...si myslis ze taka cina a india ktore su najrozvijajiucejsie sa staty sveta sa nechaju odrbavat ako cela europa a U.S.A. Ak hej tak, pockaj 2-3 roky a este sa udeje veci.
avixe
:-) cinske dolarove rezervy stahuje USA a dava im za to pneumatiky, plienky a podobne naturali.. deklarovany dovod.. "mmf nechce poskytnut USA prostriedky na protikrizove opatrenia a cina je zaviazana pomoct" btw. mmf je fakticky menovy nastroj USA... ozajstny dovod - stahovanie krytej meny vo svete a posilnovenie paritneho zvazku ... rado internet je jedna vec a akademicky jasne konstrukcie su druha vec
avixe
a kapitalizmus nekonci.. ten sa buduje... kapitalizmus totiz nieje opakom totality :-) ako si asi myslis
rado3105
tak to si ma dostal, ale len akademicky a cela kriza je akademicky vysledok ktory sa hromadil od roku 1930
rado3105
ale tu uz koncim, lebo vidim ze mas chut bojovat do konca :D
vacropoli
jeezisi ja slintam.... kto slinta so mnou? ;D
avixe
sak si mohol hned napisat ze "kriza je vysledok" ... :-) to by som nenapisal ani slovo
Glauko
VIA@Computex2009: Lenovo IdeaPad S12: http://www.youtube.com/watch?v=zsvsyz7UHM8
Genyus
hmm rado3105 keby si poznal princípy ekonomiky tak vieš že raz má stúpajúcu a raz klesajúcu tendenciu, teda po vrchole vždy príde pád, niekedy skôr, inokedy neskôr. A táto kríza vôbec nemá nič od roku 1930, lebo od toho dátumu boli aspoň 2 väčšie hospodárske krízy, napr po 2. svetovej vojne a v 80. rokoch... :)
rado3105
1930s – The Great Depression – the largest and most important economic depression in the 20th century http://en.wikipedia.org/wiki/Financial_crisis
Pridať nový komentár
TOPlist