EN

WiFi kardiostimulátor

61-ročná žena z New York-u má prvý kardiostimulátor vybavený WiFi pripojením - zdravotný stav jej môžu lekári sledovať on-line.Carol Kasyjanski ako prvá v USA dostala nový kardiostimulátor, ktorý má bezdrôtové WiFi pripojenie na domáci monitorovací systém. Prostredníctvom neho si potom ošetrujúci lekár minimálne raz za deň stiahne všetky údaje cez sieť internet a môže ich analyzovať prípadne včas zakročiť. Týmto spôsobom sa takmer 90% rutinných kontrol dá vykonávať mimo nemocnice.

Carol má problémy so srdcom údajne už dvadsať rokov, a predtým než dostala nový WiFi kardiostimulátor, nikto nevedel že je nejaký problém, kým neskolabovala. S novým systémom už takýto problém mať nebude - v prípade nutnosti vie zložitý systém na strane servera v nemocnici zalarmovať lekára a privolať ho aj uprostred noci.

Tento bezdrôtový kardistimulátor môže mať samozrejme aj svojich nasledovníkov alebo vylepšené verzie, ktoré by doktorovi umožňovali na diaľku sledovať aj iné parametre (ako napríklad teplotu, krvný tlak a pod.).



Zdroj: Reuters
Komentáre (16)
lacikaboss
novy druh piractva- heart hacking :D
Dawid
njn :))))
scarinko
no jo niekto sa jej tam hekne a vypne jej srdce to bude sranda
snap
a v lietadle? -Prosime cestujucich aby si vypli svoje mobile telefony a ine zariadenia ktore by mohli ohrozit let lietadla... dost zajimavy by bol taky prepinaci cudlik na hrudi ze wifi on/off :)
Dawid2809
jj uz len nech jej dakto posle trojskeho kona a poskodi jej systemove subory v mozgu :)) to aby si zacala zhanat antivirak =)
Toman
sucat botnetu....
skjozo
...a tým sa kladie otázka, infarkt alebo rakovina...
D4vid
kym dostane rakovinu umrie na starobu... ale aj tak sa mi to velmi nepaci... proste... take velmi pretechnizovane...
Lopik
D4vid: pokial by to malo zachranit zivot, nech to ma kludne aj zabudovany dual shock joystick pre PS3 :D .. ved o to predsa ide, no nie ?
AmOK
Uz to vidim, beznym smrtelnikom budu hackovat WiFi a slachta bude mat pre istotu Bluetooth. :p
gogomiro
@AmOK lol :) a Matrix sa blizi :D
AmOK
Ale kam ten svet speje. Stara chora baba, co nema sajn, co WiFi je, to dostane v ramci zdravotneho poistenia a mlady, zdravy IT technik to musi nakupovat. Jedine, ze by to bola svokra Billa Gatesa, potom by som to chapal. :)))
XatriX1410
rovno z nej mali spravit terminatora :D
Juri1990
Ale fakt je to asi už moc pretechnizované, jediné šťastie je, že to nerobí microsoft(teda dúfam) lebo by som sa bál, že mi to zmrzne. Na to doplatili aj nemecké tanky, technicky zložité, pomalá a nákladná výroba, náročná údržba, časté poruchy a nakoniec tiež zmrzli :D
Frosty
nemecky tiger by ti zbural dom bez toho zeby nastartoval a vystrelil :D
Dawid2809
napad to nie je zly co sa tyka tej kontroly cez wifi. tazko povedat. to by bolo: sak si len zoberte keby vymysleli napriklad umely klb s nejakym motorcekom na lepsi pohyb nohy a mal by wifi na kontrolu. dakto by sa hackol, zmenil by otacky motorceka a urvalo by mu pol nohy :)
Pridať nový komentár
TOPlist