EN

Koľko budú stáť šesťjadrové AMD Phenom II X6?

Na svetlo (internetového) sveta sa dostali ceny dvoch najvyšších modelov Phenom II X6, vrátane chystanej Black Edition verzie.Pomaly sa nám uceľujú informácie o nových procesoroch od AMD so šiestimi jadrami. Už vieme, že pôjde najprv o tri modely - 1035T (2,6GHz), 1055T (2,8GHz) a 1075T (pravdepodobne 3,0GHz), a tiež to, že značenie T znemená pre AMD novú funkciu Turbocore, fungujúcu podobne ako Intelovské Turbo boost.

Najnovšie sa dozvedáme aj o chystanej Black Edition verzii, ktorá bude niesť meno Phenom II X6 1090T. S taktom 3,2GHz a TDP na úrovni 125W.

Záhadou až doteraz boli aj ceny, ktoré si AMD bude za svoje skvosty pýtať. My už ale vieme, že šesť jadier s odomknutým násobičom (1090T) si kúpime za  295USD, pomalší model 1055T za 199USD.
Jedná sa o "oficiálne" ceny, u nás teda treba rátať v prepočte s približne podobnými číslami v Eurách, prípadne kúsok nižšími. Ak by sa tieto ceny potvrdili, dá sa predpokladať, že najpomalší šesťjadrový Phenom II X6 začne s cenovkou presne tam, kde končí najrýchlejší štvorjadrový Phenom II X4 965 - teda cca 170€ a vyššie.



Zdroj: Alienbabeltech
Komentáre (35)
thagad
brutal dobre ceny ma AMD oproti Intel, mam i7 920 ale teraz by som bral X6-ku!!!
maugly
uz sa velmi tesim na tu 1090T zacinam pomali setrit .
Menyus911
ozaj Las Vegas, hlavne tie ceny :PP
kore
Tieto su ina kava, a intelacke taktiez.
sidopd
Tak tomuto hovorím ľudové ceny, AMD potešilo cenami...:)
predatormx5
tak $295 je dost dobre ale 295 euro mi uz az take dobre nepripada : )
ZoranICS
Predam i7-860 s ASUS Maximus III Formula :D
ZoranICS
Kupim Phenom 1090T + 890FX-GD70 / GA890FXT-UD4-6 / Crosshair IV ;)
ZoranICS
teoreticky by som si mal dovolit vsetky tri dosky za to co ddostanem za tamto... hehe
n0vIc3
tak je to pecka tie ceny...ale nikdy som amd nemal a tie staré stáli za ..... aj podla tých čo ich mali tak neviem či sa do toho oplatí ísť....a ako to využijem napr tých 6jadier.....intel má v testoch lepšie výsledky a 750 dobrý takt. potenciál...teraz mám chrobáka v hlave :D
XatriX1410
Som zvedavy ci bude moja doska AM2+ (GA-MA790X-DS4) podporovat niektore z tychto cpu alebo bude treba novu AM3 :D
C1cOo
n0vIc3: ja mam phenom II x3 720be a nemam s nim najmensi problem, jakoze phenomy su podla mna dost kvalitne neviem preco by stali za... to ze nestihali na intely podobnej rady neni dovod ich odpisovat, lebo amdcka maju podla mna pomer cena/vykon lepsi :X
n0vIc3
ved to hej..ale tými staršími som myslel fakt staršie ako durony a také tie odpady.......ale šak práve ja som rozmýšlal najprv o tej 720 alebo 965 či 955 ale keď pozerám potrebu a výkon..čo ja viem......osobne som ich nemal.....tak je mi to tažko a nechcem potom lutovať
trovaricon
n0vIc3: tak to si teda dost mimo s tymi duronmi ... Keby si bol spomenul K6-2 vs pentium 2, tak nenamietam (ale aj tam treba brat do uvahy cena / vykon)
4brunco
mal som k6-2 a nemal som najmensi problem,,,ani ked mi odysiel vetrak tak nezhorela, netreba podcenovat AMD
jk2
Nuž kamarát s tymi Duronmi si tomu teda ale dal :-). Môj 1. procesor bol Duron 850 MHz /Spitfire/ a vo svojej dobe to bola super mašina. Celerony mu nesiahali ani po päty dokonca sa doťahoval na plnohodnotné Pentia. Po nich prišli Athlony XP /môj 2. procesor/ a tie sú doteraz legenda. Takže neviem o akých odpadoch to hovoríš. Terajšie Phenomy II /môj 4. AMD procesor/a Athlony II sú tiež dobré. Takže ????? o čom hovoríš ????.
jk2
Tieto X6 a pri tých cenách sú výbornou voľbou pre všetkých ktorý potrebujú maximálny výkon a nechcu vyhadzovať peniaze len tak za predražené i7-ky. Take kúpiť si procesor od AMD je veľmi, ale veľmi dobrá voľba. No ak chceš byť in a máš nato kúp si i7 :-). Ale buď si istý, že za jednotku výkonu zaplatíš oveľa viac :-).
n0vIc3
ehm posledná veta ma dosť urazila.....ale šak čo už aký rozum taká reč.....nekupujem si veci podla toho čo je inn...ale moj prvý bol celeron 2000 a bol dobrý ja nehovorím že amd su zlé najme tie nové nei ale proste niesom zvyknutý a radšej spolieham na niečo čo som mal....šak aj ty kupuješ amd lebo ti sedia a aj kvoli cene....ale tá cena neni moc rozdielna keď porovnávam napr x4 955 a i5 750 a myslím že tá 750 má lepší výkon
C1cOo
ja som mal celeron 2,4 a to bol najvacsi srot pod slnkom :D s kombinaciou s fx5200 to bolo suce do srotu od samotnej kupi :D (vtedy som ale nemal na vyber) a po dalsie tie i5 prekvapili vykonovo a celkovo aj samotny intel :D oni sami necakali ze budu az take dobre :p
jk2
Nuž áno, kupujem čo poznám a čo sa mi javí ako výhodnejšie. AMD-čka dlhodobo pokukajú lepší pomer výkon/cena. Na tom sa hádam zhodneme. Rozdiel cien tebou uvádzaných procesorov je 20 % (alza). Čiže i5 750 je o 20 % drahšia ako X4 955. Je to veľa, alebo málo ? To posúdi každý sám. Tu to robí nejakých 30,- €. Ale pri 6-jadre (za 300,- €) by tých 20 % mohlo tvoriť 60 € a myslím si, že ceny X6 od AMD a Intelu sa budú líšiť o viac ako 20 %. Tipujem tak 30-40 %. Možno som trošku prudšie reagoval....tak sorry. Ale prvé Durony /Spitfire/ boli vo svojom čase skutočne vynikajúúúce ! Napr. Celerony na jadre Willamete boli úplné šunky (vysoké frekvencie a mizerný výkon na 1 MHz/.
jk2
A ešte jedna dôležitá vec, AMD nikdy neznehodnocovalo lacnejšie varianty (Duron, Sempron a teraz Sempron, Athlon) voči plnohodnotným CPU /Athlon a teraz Phenom II/ tak ako Intel. Celerony boli voči Pentiám také, doslova dokaličené (hlavne cez veľkosť cache), že boli skoro nepoužiteľné). Teraz je to trošku lepšie ale aj tak sú tarajšie Celerony skoro o ničom :-).
flanker
ovšem pozor, toto není retailová cena ve velkoobchodech, ale odběratelská cena 1000ks pro partnery!!! reálná cena bude cca o 1/3 vyšší
jk2
Jasná vec, ale aj tak si myslím, že s veľmi veľkou pravdepodobnosťou budú mať 6-jadrá AMD lepší pomer výkon/jednotka ceny (€,czk,...).
sapiq
Intel skrachuje :D
predatormx5
to by musela EK 4x rocne zalovat Intel :DDD
jk2
J e to gigant...to nehrozí. A bola by to aj škoda. Nech je ako chce technologicky sú dobrý. Konkurenciu v tomto odvetví treba ako šoĺ. Inak si budeme musieť kupovať len tie Celerony a to asi tak 2-3x krát drahšie ako teraz a na Core i7 len kukať na zahraničných servroch. AMD by bez Intelu, samozrejme bol, tiež drahší.
n0vIc3
tak dáko to je..ja som mal tuším northwood celeron...aspon podla cpu-z :D....a tak aj podla mna je amd určite cena/výkon lepšie ako intel to je bez debat a aj celá platforma......ale ten výkon je nižší......a amd čiže aj Ati no aj neviem.....mne sa zdajú ako keby sa všetko primárne robilo práve pre intel /nvidiu....možno teraz to neni tak cítit ale pametám si že kamarát rozšlapal hru na lacnej nvidia grafike na plnývh a mne na mojej ati pomali ani zapať nešla....tak dlho som nemal veci drujeh strany....môže to byť lepšie ale aj horšie a toho sa obávam....vysolím 800€ za Pc na ktoré budem 5 rokov nadávať....
jk2
Žiadne strachy na AMD platforme si za 800,- € postavíš takú mašinu, že na ňu nadávať určite nebudeš :-). To ti môžem povedať z praxe. Chápem tvoje obavy, ale sú neopodstatnené. Skús to. Postavil som kamošom na AMD platforme cca 6 PC a všetci sú spokojný.
n0vIc3
Ok....a šak Nvidia nemá problémi s amd čipmsetmi, či hej?...lebo do ati grafiky asi nepojdem....teraz mám gts250 a možno pojdem neskôr do fermi...a taktiež pamäte...je to tam dáko určené že musia mať tolkoto mhz?
amd_sk
jk2: Ja skladam len na AMD platforme a tiez sa este nikto nestazoval :) cez 10pc...
XatriX1410
Tak isto som bol na zaciatku sklamany z ATi, ked boli este Radeony rady X...sme kupili novy a bum ziadna hra ani na medium...Kamaratovi som potom poskladal pc s 8800GT a vsetky hry na max. Ked som si neskor stavial PC chcel som 9800GTX+, ale vsetci ma prehovorili na HD4850...testy som pravdaze sledoval len som velmi neveril ATi. Dal som na radu a som spokojny, aj na dnes mi ta karta staci :)
jk2
pre n0vIc3: AMD chipsety by nemali mať problém s Nvidia GPU. Odskúšané to nemám, ale nič v tom zmysle, že by to bol problém som nepočul. Prehovárať ťa nebudem, ale taký Phenom II 955 BE a Radeon HD 5850 by bola podľa mňa výborná kombinácia :-). Ja mám Phenom II 945 a HD 4850-ku a som spokojný. P.S.: Už sa čo to vier aj o cenách 6-ajeier, tu: http://www.extrahardware.cz/phenom-ii-x6-na-32-ghz-5500-kc Ak budú také, ako uvádzajú, bude to super !
n0vIc3
tá cena je fajnová to teda hej :)..ale stále môže byť v testoch slabšia najme čo sa týka aplikácii využívajucich menej jadier (vlákien).....to sú najmä hry ak sa nemýlim
jk2
T znemená pre AMD novú funkciu Turbocore - takže pri záťaži napr. len 2-jadier by sa to malo pretaktovať pri 1055 T na nejakých 3300 MHz a 1090 T 3600 MHz. A to músi byť jednoznačne dosťž :-). Uvidíme ako to zvládli. Ale verím, že dobre.
window
<p>Ransom by Adidas Originals Bluff – White Red &amp; Green White</p> <p>We’ve been seeing several collaborations with Ransom by <strong><a href="http://www.hijordan.com/air-jordan-1-c-1.html">jordan retro 1</a></strong> as of late, and the trend continues here with two colorways in the <strong><a href="http://www.hijordan.com/air-jordan-4-c-4.html">jordan retro 4</a></strong> Bluff silhouette. The first utilizes an all white leather upper along with red accents on the tab and outsole. The second version features a bright green upper which sits atop a white sole. In case you didn’t realize, the silhouette is inspired by the classic deck <strong><a href="http://www.hijordan.com/air-jordan-5-c-5.html">jordan retro 5</a></strong> shoe. Look for them to release soon at select retailers. info via glltn.</p> <p>&nbsp;</p>
Pridať nový komentár
TOPlist