EN

Novinky od Zotac - mini-ITX doska s CULV + ION

Zotac na Computex-e ukázal svoje nové modely mini-ITX základných dosiek, medzi inými aj s integrovaným dvojjadrovým procesorom Celeron SU2300 a čipsetom nVidia ION.Zotac vstúpil na trh so základnými doskami už dávnejšie, no nevybral sa cestou konkurovania tým najväčším hráčom, ako sú Gigabyte, Asus či MSI. Namiesto toho sa sústreďuje na pomerne neobsadený trh s malými základnými doskami formátu mini-ITX.

Niekoľko nových modelov predstavil aj na výstave Computex, pozornosť si zaslúži jeho novinka ION ITX.



Ku už známemu a veľmi obľúbenému čispetu nVidia ION (16 stream procesorov) pridáva nie zvyčajný Intel Atom, ale procesor z triedy CULV - dvojjadrový Celeron SU2300 (1,2GHz, 10W TDP, 1MiB L2 cache). Zachované je pritom pasívne chladenie, očakávať sa dá vyšší výkon oproti jednoduchej architektúre Atom procesora.

V stánku spoločnosti bolo možné vidieť aj nettop-y osadené rovnakým procesorom SU2300, alebo Athlon Neo X2 L325 od AMD (1,5GHz, 18W TDP).





Zdroj: HotHardware
Komentáre (3)
Tralalák
Tak teraz už len nech VIA prepne na vyššie obrátky a výkonnostne predčí ION. VIA Nano Dual-Core + VIA VN1000 (VIA Chrome 520 IGP) + VT8261. zdroj: http://www.hkepc.com/5026
Anakin666
este by ma zaujimala cena ... idealny kandidat na htpc
Broslowski
cena bude urcite vysoka cca aj nad 200€ pravdepodobne
Pridať nový komentár
TOPlist