EN

Rosewill: HDT chladič privedený k dokonalosti

Rosewill ukázal na Computex-e svoj nový chladič RCX-FORT 120EX. Ten je unikátny tým, že jeho základňa pozostáva iba z heat-pipe, medzi ktorými nie je žiaden nadbytočný kov.Pojem HDT - Heatpipe direct touch, sa začal masívne rozširovať v oblasti chladenia procesorov len nedávno (možno nejaké dva roky). Výrobcom umožnil dizajn priameho dotyku medených heat-pipe s procesorom dosiahnuť rýchlejší odvod stratového tepla a teda v konečnom dôsledku aj vyššiu účinnosť pri menších rozmeroch a hmotnostiach chladičov.
Postupne sa HDT technológia vylepšovala - predovšetkým sa zmenšovali rozostupy medzi heat-pipe v základni, ktorá sa dotýkala procesorov. Zdá sa že posledné zlepšenie v tomto smere sa už nebude dať prekonať.

U nás menej známy výrobca Rosewill ukázal na výstave Computex svoj nový počin s menom RCX-FORT 120EX. Ten má päť 8mm heat-pipe, ktoré drží pohromade samostatný malý pasívny blok, čím tvorí ucelenú základňu. Žiaden spojovací kov, žiadne väčšie medzery medzi trubicami.
Výrobca nazýva tento dizajn ako "Direct Touch 2.0 heatpipe specification". Samozrejme žiadna špecifikácia priameho kontaktu heat-pipe neexistuje, konštrukčne je to ale zaujímavý produkt:







Chladič má montáž kompatibilnú so všetkými modernými socketmi Intel a AMD, Rosewill by mal novinku uviesť na trh v najbližšej dobe.



Zdroj: Tomshardware
Komentáre (17)
emPORiO
No vizerá fajne, ešte na tú cenu počkať ... a potom môžeme začať uvažovať o ňom
Frosty
a ventilator tam neni abo co ?
1adad1
podla mna lepsim riesenim je technologia od coolinku
Shatterhand
Naozaj úžasná "technológia". Odstránim kov spomedzi heatpipe, ktorý tam bol aj tak zbytočne, a už som Boss. To sa tí inžinieri nezmôžu na niečo lepšie?!
misak007
to vymyslaju inzinieri??? ja ze dnes uz vo vyvojovych firmach robia designeri a inzinieri kopu len kanaly...
TinoArts
Frosty: ventilátor by sa mal dať uchytiť tak či tak. Medzi rebrami šroubami. Výrobca ho zrejme nedodáva.
mano8
lepsie ? myslis ze technolgia skace milovymi krokmi ? ak by aj vynasli nejaku superspecialnu zluceninu ktora by odvadzala teplo 2x rychlejsie tak by to ku nam dorazilo aj tak len o 2 roky. Lebo najprv sa na tom kopa ludi musi paradne nabalit !
matelkoxxl
neviem preco, ale zospodu mi to pripada ako nejaky homemade (handmade) vyrobok...
rayen11
chyba v clanku..."U nas menej neznamy vyrobca..."
M1ch4l
Shatterhand...lepsie pride, az ked pride nieco lepsie ako heatpipe (pride vobec??)
TinoArts
rayen: nie, je to správne.
rayen11
2 TimoArts: no to asi preto, ze to uz opravili vsak?...ten post som sem daval o 17:00...
tomkocur
Akože nechápem čím by toto malo byť lepšie...
misak007
tomkocur: ... nic. mne je uz zle s tychto nezmyselnych kecov o hdt... vsetko jeden velky bullshit
Shatterhand
Omyl páni. Ešte raz - žiadny dizajnéri, ale inžinieri. A lepšie chladenie už dávno je, pozná ho minimálne IBM a nie je to žiadne tajomstvo. Mohli by sme ho nazvať hoc aj "Cooling on chip" :)
mano8
@matelkoxxl: homemade to vypada ksu preto, lebo tie heatpipe trubky sa ohybaju za tepla a med je dost hakliva na presnu teplotu pri spracovavani, potom vznika mala neziaduca deformacia ktora sa nasledne ofrezuje, obrusi a lapuje na nizku drsnost povrchu.. a potom to vypada tak ako to vypada..
window
<p>Nike SB Blazer Lo – Black Black</p> <p>If you are looking for an everyday shoe, check out these <strong><a href="http://www.hijordan.com/">jordan shoes</a></strong> kicks. You can wear these shoes with any outfit imaginable. If you are looking for a good gift idea for a sneakerhead, you can’t go wrong with this pick.</p> <p>These <strong><a href="http://www.hijordan.com/">air jordan shoes</a></strong> have a true black-on-black colorway. The <strong><a href="http://www.hijordan.com/">jordan</a></strong> is so quietly riding on the side of the shoe that it’s easy to miss it. Even the Nike logo on the tongue is featured in black-on-black. To contrast the black, this shoe has white laces and a white sole. </p> <p>You can buy these shoes at <strong><a href="http://www.buyguccishoes.com/">gucci shoes</a></strong> for just $74.99.</p> <p>&nbsp;</p>
Pridať nový komentár
TOPlist