EN

Project Natal = Kinect

Microsoft uvedie svoj projekt ovládania hier pomocou 3D kamery a vlastného tela pod názvom Kinect, ešte pred sviatkami. Pripravuje sa aj XBOX "Slim". Aktualizácia: oficiálne fotografie nového XboxMicrosoft pod názvom Project Natal už dlhšiu dobu vyvíja technológiu, ktorá by spravila herné ovládače zo samotných hráčov. V podstate by to znamenalo koniec vysedávaniu pri hrách, podobne ako má Nintendo Wii svoje pohybové herné ovládače.
Telo človeka sa sníma špeciálnou stereoskopickou kamerou a analyzované pohyby sa prenášajú priamo do Xbox 360 hernej konzoly, 30 krát za sekundu. Ako to asi bude vyzerať v praxi ukazuje jedno z prezentačných videí, ešte z výstavy CES 2010:



Ešte pred začiatkom výstavy E3 Microsoft predstavil oficiálne meno, pod akým sa bude Project Natal predávať - bude to Kinect. Kinect, ako kinetický, teda pohybový.
Do predaja by sa mal dostať ešte pred vianočnými sviatkami, prvý krát sa objaví zrejme už v novembri. Oficiálna cena zatiaľ známa nie je, hovorí sa o cca 150USD.



Okrem tejto novinky sa začína hovoriť aj o menšej a tenšej verzii Xbox 360 konzoly. V skutočnosti sa už objavila aj na reklamnom banneri na talianskej stránke, no v zápätí boli obrázky stiahnuté. Okrem menších rozmerov prinesie aj 250GB pevný disk a WiFi.
Xbox 360 "Slim" by mohol byť predstavený už tento týždeň.



Aktualizácia 23:50, 14.6.2010:




- nová verzia konzoly Xbox 360 má byť tichšia - iba jeden ventilátor
- CPU a GPU vyrobené 45nm procesom
- špeciálny konektor pre Kinect
- WiFi 802.11n
- 250GB HDD
- 5 USB portov

Komentáre (15)
like
3D kamera je super, ale xbox slim verzia prichadza dost neskoro oproti ps3 slim
bliss
Mrte, to si kúpim :D 150USD nie je až tak veľa, ale cena sa môže zmeniť.
vacropoli
parada :)
Frosty
ale som zvedavy jak na tom chcu hrat BMX a Skejty a Mortal combat a strielacky ..ked tak rozmyslam tak tam mozu hrat maximalne obycajny box bez komba :D
predatormx5
som kukol nejake video co vyslo a ti ludia vyzerali, ako to povedat dost dementne. Si dat nejaky sprint cez prekazky a skakak jak opica v obyvacke, sak vyjdem vonku a si mozem zabehat predsa. Jedine, kde som videl zmysel, bolo ovladanie telky, alebo co to bolo na dialku, gestami, to bolo celkom dobre, ale na beznu TV to asi nepojde prepojit, cize useless :)
_Mato_
@predatormx5: Useless? Asi si este nezazil "domacu party" s kamosmi na "obycajnom" wii-cku :-).
predatormx5
ja neviem ako ty _Mato_, ale ja idem s kamosmi na "obycajne" pivo a to je asi nieco, co si ty este nezazil :-)
oneginko
parada, ale musim si najprv kupit Xbox 8-)
Frosty
nespominaj pivo neska som ho tolko vypil ze konec
landrower
pocujte, to je cisto pre Xbox? alebo sa bude dat ocakavat aj PC verzia? :)
baqq
ja sa prave fest tesim na toto ovladanie telom, skakat ako opica v obyvacke, ANO preco nie? ked sediet pred compom preco nie aj pritom behat?... super napad. ale rozumiem ze k tej cene 150usd si este budem musiet pripocitat samotny Xbox...a takisto nejake hry, co by to podporovali vsak? nemam prehlad..kolko to tak asi moze stat, a ci to bude lepsie ako na Wii?
_Mato_
Novy Xbox bude mat specialny konektor pre Kinect. Ako to bude so "starymi" Xboxami? Znamena to, ze to pojde pripojit iba ku novemu?
Michal Kiradžiev
pozeram, ze to bude mat aj integrovany zdroj...
_Mato_
Takze na"stare" Xboxy sa udajne Kinect bude pripajat do usb + externe napajanie. Nove Xboxy to budu mat riesene specialnym konektorom.
window
Nike SB Blazer Lo – Black Black If you are looking for an everyday shoe, check out these jordan shoes kicks. You can wear these shoes with any outfit imaginable. If you are looking for a good gift idea for a sneakerhead, you can’t go wrong with this pick. These air jordan shoes have a true black-on-black colorway. The jordan is so quietly riding on the side of the shoe that it’s easy to miss it. Even the Nike logo on the tongue is featured in black-on-black. To contrast the black, this shoe has white laces and a white sole. You can buy these shoes at gucci shoes for just $74.99.
Pridať nový komentár
TOPlist