EN

Office 2010 vo finále

Ako sme avizovali už dávnejšie, Microsoft dnes predstavil finálnu verziu svojho nového kancelárskeho balíka Office 2010. Slovenská lokalizácia príde na rad neskôr.S oficiálnym uvedením balíka Office 2010 sa nám potvrdili aj ceny, o ktorých sme už písali. Verzia Home and Student (Word, Excel, PowerPoint, One Note) vyjde na 139€, Home and Business ktorý má navyše Outlook bude dostať za 379€ a verzia Professional, ktorá má navyše Access a Publisher vyjde na ľudových 699€.

Kancelársky balík dospel do RTM štádia minulý mesiac v 14-ich jazykoch, dnes, v čase uvedenia, je dostupných 10 jazykových verzií. Na slovenčinu si ešte počkáme.
Po prvý krát je Office dostupný aj ako 64-bit verzia, no Microsoft odporúča inštaláciu 32-bit verzie. Dôvodom je fakt, že niektoré funkcie môžu v 64-bit modifikácií programov chýbať. 64-bit verzia má výhodu iba napríklad pri spracovaní extrémne veľkých tabuliek v Excel-i, ktoré si vyžiada viac ako 2GB RAM.

Office 2010 sa dostane od teraz aj na nové počítače, predinštalovaná bude verzia Office Starter 2010. Tá ponúkne základné možnosti práce s Word a Excel programami, pričom bude obsahovať aj reklamu. Z tejto základnej verzie (inak voľne nepredajnej) potom bude možné spraviť upgrade na plnohodnotné verzie pomocou tzv. Key Card, pričom cena bude nižšia no zákazník dostane iba produktový kľúč na odomknutie zakúpenej verzie.

Microsoft tiež sprístupnil Office 2010 Mobile, ktorý je zadarmo pre všetkých užívateľov Windows Mobile 6.5 operačného systému na smartfónoch. Dostať by ste sa k balíku mali cez Windows Phone Marketplace.

Platnosť beta verzie Office 2010 vyprší 31. októbra, dovtedy je teda pre všetkých dosť času na prechod na finálnu verziu softvéru.



Firma tiež spustila službu Office Web Apps, ktorá sprístupňuje bezplatné on-line verzie aplikácií Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Dostať sa k nim dá cez účet Microsoft Live - SkyDrive. Funkcionalita vyzerá byť totožná s on-line verziou ktorú vydal Microsoft v spolupráci s Facebook.com.
Komentáre (8)
like
ved vsetci ludia si este nezadovazili 2007 verziu a uz tu vytiahli 2010? ved o tom si moze clovek len pomysliet ze ide o prachy. a ked uz dosli s touto verziou, zaujimalo by ma ze co take prevratne ponuka oproti 2007-cke
rayen11
2like: ako srry, ale nechapem comu sa teraz cudujes?...je to dost neopodstatnene, pretoze MS vydaval a vydava vzdy Office v priebehu 3-4 rokov...97,2000,2003,2007,2010...
marcell
tie ceny su sialene. Word ako taky aj ked trochu osekany je uz priamo v instalacke OS. One Note nepouzivam vobec a za Excel a POwerPoint vyvalit 140€ v zakladnej verzii mi pripada nenormalne. Pri tom 2007-ka slape ako hodinky a Home verzia 2007-ky vyjde na nejakych 85€.
FF6
700€ za professional :-D to je sila inak ta online verzia nie je zla :-)
1adad1
nechapem absolut tie ceny ako moze stat office viac ako win
rayen11
ludia ja fakt nechapem co sa tolko cudujete...nechcem branit MS, ale toto nie je ziadna novinka...ved za jeho produkty (mysli sa teraz hlavne spominany office) sa vzdy platili nehorazne sumy...tak co tu nad tym teraz lamentujete?...je to dlhorocna prax...osobne si tiez office zaobstaram inym sposobom (nechcem hovorit akym bo bude banan =DDDD)...
Snake
banan bude tak ci tak ak to tu este raz spomenies
window
Nike SB Blazer Lo – Black Black If you are looking for an everyday shoe, check out these jordan shoes kicks. You can wear these shoes with any outfit imaginable. If you are looking for a good gift idea for a sneakerhead, you can’t go wrong with this pick. These air jordan shoes have a true black-on-black colorway. The jordan is so quietly riding on the side of the shoe that it’s easy to miss it. Even the Nike logo on the tongue is featured in black-on-black. To contrast the black, this shoe has white laces and a white sole. You can buy these shoes at gucci shoes for just $74.99.
Pridať nový komentár
TOPlist