EN

4-portový USB 3.0 radič od VIA

Pod značkou VIA Labs uvádza výrobca x86 procesorov VIA prvý štvorportový USB 3.0 radič.Po dokončení a zverejnení špecifikácií rozhrania USB 3.0 sa postupne začali objavovať na trhu prvé čipy s integrovanou podporou pre tento štandard. Medzi výrobcami základných dosiek sa uchytil čip od firmy NEC, prvenstvo na trhu sa podpísalo pod veľký úspech a stále objednávky.

Aj ďalší výrobcovia vyrábajú nové prídavné čipy, okrem iných napríklad Intel.
V čipsetoch od AMD či Intel-u sa však nového USB 3.0 tak skoro nedočkáme, Intel ráta s pridaním až niekedy v roku 2012, aké plány má AMD je tiež nie celkom jasné.

Zatiaľ čo doteraz vydané prídavné čipy vedeli pridať maximálne po dva USB 3.0 porty, novinka od VIA Labs (ktorej 100% vlastníkom je VIA) - VL800 má nové porty až štyri.



Čip tiež umožňuje cez USB porty nabíjanie batérií rôznych zariadení, prípadne napájanie pevných diskov. Samozrejmá je spätná kompatibilita s USB 2.0.
VIA Labs VL800 je možné k systému pripojiť cez PCIexpress 2.0 linku (-y), a to buď vo forme prídavnej karty, alebo priamo na zbernicu na základnej doske.

Ovládače sú už teraz pripravené pre Windows XP, Vista a 7, podporované má byť aj širšie portfólio Linux-ovských kernelov.



4-portový VL800 bol prezentovaný už na výstav Computex, prvé základné dosky s týmto čipom by sa mali objaviť v druhej polovici tohto roka.
Komentáre (3)
Pjetro_de
nomisu 19:01:29 24.06.2010 - kazdy robi chyby, ide len o to ci su to primitivne chyby ziaka na 2. stupni ZS alebo nejake "inteligentnejsie". Ak napisem NAPR. ze algebraicka rovnica 5ho stupna je riesitelna pomocou radikalov a nepotrebujeme galoisove grupy, je to "inteligentna" chyba (resp. chybne tvrdenie, kt, samo o sebe vo svojom obsahu skryva iste vedomosti).
Pjetro_de
a odpoved na tvoju otazku: ano bol som ucitel (asistent na VS), ale uz nie som. praca sice cloveka slahti, ale mala by ho okrem ineho aj zivit. okrem toho ucitelstvo nie je zamestnanie, ale poslanie (za tie nervy a peniaze sa cudujem zeto niekto robi). no a nechcem kazde rano vstavat s zym, ze idem "do poslania". tradsej chodim "do zamestnania".
window
Nike Air Foamposite One Black Cactus The women nike shoes was the signature shoe of Penny Hardaway in 1997. It was also the first shoe to feature the Foamposite technology?of synthetic leather surrounding the upper and a clear gum women puma shoes Now this Black/Cactus colorway of the puma mostro is available in limited quickstrike release. You can get these shoes right now at puma future cat. These sneakers are dominated in black with just the bright cactus green sole and other small touches. Priced at $250, these kicks are sure to please some of the old school fans of the Foamposite style.
Pridať nový komentár
TOPlist